Armata ar putea interveni cu tancurile pe Centură. Boc dă cu lopata pe A1

de:
26 ian. 2012
3 Afișari
Armata ar putea interveni cu tancurile pe Centură. Boc dă cu lopata pe A1

Update: Armata intervine acum la Bragadiru, pe Șoseaua de Centură, la km 18 pe auostrada A1, şi pe A2, la km 22.

Armata se pregăteşte să intervină pe centura Capitalei, in sprijinul populaţiei. „La ora 12:45 urmeaza se fie declansata operatiunea de eliberare a cailor de comunicatie Bragadiru – Alexandria. Vor actiona 30 de militari şi patru vehicule”, a delcarat pentru B365.ro purtătorul de cuvânt al MapN Constantin Spânu. Întrebat daca ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea va dispune şi interventia tancurilor în caz de necesitate, inclusiv pe Centura Capitalei, aşa cum a cerut premierul Emil Boc, Constatin Spânu a declarat că „toate mijloacele auto şi utilajele de geniu disponibile au primit ordin să fie pregătite”.

În această dimineaţă, ministrul Gabriel Oprea a aprobat intervenţia unui detaşament de 60 militari, cu 12 mijloace auto, care vor acţiona în zona localităţii Uzunu, judeţul Giurgiu.

Tot în cursul acestei dimineţi, un detaşament de 35 de militari, împreună cu nouă mijloace auto, aparţinând unor unităţi din Statul Major al Forţelor Terestre a început să acţioneze, la solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, în zona localităţii Şindriliţa, judeţul Ilfov, pe DN2, pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate şi deblocarea autovehiculelor înzăpezite.

M.Ap.N. monitorizează, prin structura de specialitate a Statului Major General, situaţia din ţară, fiind în măsură să intervină cu personal şi tehnică, în sprijinul populaţiei afectate de vremea nefavorabilă.

De altfel, premierul Emil Boc s-a alăturat personal echipelor de intervenţie pentru a da o mână de ajutor, anunţă Realitatea TV. Șeful Executivului s-a deplasat pe A1 unde ajutat, personal, preţ de câteva minute la deszăpezirea autorismelor blocate.

Cookies