Armand intervine în problemele spitalului Grigore Alexandrescu. Edilul promite repararea sistemului de climatizare

01 iul. 2021
154 Afișari
Armand intervine în problemele spitalului Grigore Alexandrescu. Edilul promite repararea sistemului de climatizare

Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Capitală, cel mai vechi spital de pediatrie din țară, se plânge în prezent că are grave probleme cu sistemul de climatizare, iar canicula din ultima perioadă a arătat cu adevărat limitele sistemului. Clotilde Armand a intervenit și spune că Primăria Sectorului 1 se va ocupa de problemă.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a transmis, într-un mesaj pe Facebook, că autoritatea locală care administrează spitalul îşi oferă ajutorul pentru rezolvarea problemei sistemului de climatizare de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu„, cel mai vechi spital de pediatrie din țară.

Anunțul lui Clotilde

Clotilde Armand spune că a aflat de această problemă din presă și a anunțat public că va rezolva problema prin intermediul Primăriei sectorului 1, la fel cum a făcut-o și în cazul Spitalului de Arși din același sector.

„Am înţeles din mass-media că managerul Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ a afirmat că sistemul de climatizare al spitalului este în colaps. Vreau să anunţ acum public că Primăria Sectorului 1 vrea să ajute şi ne oferim ajutorul să realizăm investiţiile pentru sănătatea cetăţenilor şi a personalului medical. Îl invit pe domnul manager să găsim urgent rezolvarea. La fel am făcut şi la Spitalul de Arşi”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Probleme grave pentru cel mai mare și mai vechi sptal de pediatrie din țară

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, cunoscut drept cel mai mare şi mai vechi spital pentru copii din România, dat în folosinţă în anul 1886, se confruntă cu mai multe probleme în prezent, printre care și cea a sistemului de climatizare, lucru făcut cunoscut de managerul unității. În prezent, în acest spital funcţionează 10 secţii clinice şi multe alte compartimente medicale, printre care 19 departamente însoţitoare şi vreo 17 ambulatorii de specialitate.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” face în prezent parte din reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii. Acesta este subordonat prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. La conducerea spitalului se află conf dr Alexandru Ulici, care zilele trecute se plângea că Primăria Capitalei nu îl ajută să obțină un acord prin care să dărâme o clădire veche din curtea unității pentru a face locul construcției unui corp nou de spital, în valoarea de 73 de milioane de euro, bani primiți de la Banca Mondială.

Cookies