Arhitecţii bucureşteni: Urbanismul nu se mai face în jurul maşinii, ci în jurul omului

de:
09 dec. 2010
0 Afișari
Arhitecţii bucureşteni: Urbanismul nu se mai face în jurul maşinii, ci în jurul omului

Cel mai important aspect al dezvoltării urbane a Capitalei este rezolvarea problemelor care rezultă din numărul mult prea mare de maşini care circulă în Bucureşti, cred cei doi arhitecţi, citaţi de Evenimentul Zilei în ediţia electronică.

Aceeaşi poziţie a exprimat-o recent şi Peter Bishop, arhitectul şef al Londrei, care a spus că „maşinile ştirbesc din frumuseţea Bucureştiului”.

Arhitectul Teodor Frolu consideră că vremea când urbanismul se construia în jurul maşinii. „Acum oraşul se ridică în jurul omului”, a punctat Frolu. Acesta este de părere că în loc să se bage bani în parcări, ar trebui să se cheltuiască mai degrabă pentru spaţii verzi sau zone pietonale.

Când vine vorba de numărul de maşini raportat la numărul de locuitori, Bucureştiul bate şi New York-ul şi Moscova, unele dintre cele mai aglomerate oraşe din lume, asta în condiţiile în care capitala României nu excelează la capitolul infrastructură. În Bucureşti există o maşină la fiecare 1,6 locuitori, în timp ce moscoviţii au câte o maşină la 2,75 de locuitori, iar new-yorkezii, una la 4,3 locuitori.

Cookies