ȘTIRI

Arhitect: Din peste 3000 de blocuri din Bucureşti se pot desprinde oricând bucăţi de tencuială

Multe blocuri din Bucureşti au 40, 50, 60 de ani şi nu au fost niciodă îngrijite, iar cazurile în care tencuiala va cădea de pe ele şi va răni pietoni aflaţi pe domeniul public se vor perpetua. Programul de reabilitare termică va rezolva această situaţie, dar nu într-un viitor imediat şi previzibil”, a declarat Dumitraşcu pentru Mediafax.ro.

El a spus că amenzile se dau, din păcate, doar post factum. Teoretic, dacă angajaţii primăriei observă că o locuinţă are o problemă, îl pot soma pe proprietar să o pună la punct, dar dacă acesta argumentează că nu poate din cauza lispei de bani, se poate duce în instanţă cu amenda aplicată de primărie şi câştigă.

Dumitraşcu a adăugat că primăriile nu-şi permit să dea 200.000 de amenzi la 200.000 de cetăţeni care au balustrade care se mai ţin într-o sudură.

„Sectorul 3 are peste 2.250 de blocuri, dintre care reabilitate termic sunt undeva peste 500. Restul sunt… Cel puţin o treime dintre blocurile pe care le avem prezintă probleme de uzură avansată a elementelor de faţadă. Dar nu doar în Sectorul 3. Estimez că peste 3.000 de blocuri din Bucureşti au faţade care prezintă risc de desprindere.”

O femeie a fost accidentată, miercuri, după ce bucati de tencuială dintr-un bloc de pe Şoseaua Iancului au cazut peste ea. Asociaţia de Proprietari a blocului respectiv a fost amendată de Primăria Sectorului 2 cu suma de 2.500 de lei, pentru neîntreţinerea corespunzătoare a imobilului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button