Arhitect american: „Bucureștiul, un oraș frumos, dar are probleme cu transportul și cu restaurarea”

de:
01 apr. 2016
28 Afișari
Arhitect american:

Bucureștiul este un oraș frumos, însă are clădiri istorice care nu sunt restaurate și probleme în privința transportului, a declarat, pentru AGERPRES.ro, Martin Barry, arhitect peisagist, fondator al reSITE Festival Praga și fost asociat al W Architecture din New York.

Acesta a participat vineri, la ArCuB Gabroveni, la prima ediție din seria de conferințe „Urban Talks”, parte din proiectul „Urban INC”, inițiat de Asociația Odaia Creativă.

„Bucureștiul este un oraș frumos, cu un centru istoric frumos, dar cred că există în București și câteva provocări, precum cele în privința transportului, care ar trebui gestionate mai bine”, a spus Martin Barry.

El s-a declarat impresionat de pista de biciclete de pe Calea Victoriei, care poate oferi o sursă alternativă de transport pentru cetățeni.

„Transportul public este o necesitate într-un oraș precum Bucureștiul”, a arătat Martin Barry, precizând că este foarte importantă găsirea unor mijloace alternative de deplasare.

Arhitectul crede că Bucureștiul are și parcuri frumoase, care ar trebui folosite pentru dezvoltarea orașului din punct de vedere urbanistic.

„Pe de altă parte, lipsesc fondurile publice, fapt pentru care multe clădiri istorice nu sunt restaurate și acest lucru afectează imaginea orașului”, a susținut Barry.

Martin Barry, cetățean american stabilit în Praga, în urma unei burse Fulbright, a înființat festivalul urban reSITE, încercând să conecteze autoritățile publice pragheze la tendințele globale în regenerare urbană.

Cookies