Arhiepiscopul Romano-Catolic a venit la Colectiv, să se roage pentru victime FOTO

de:
02 nov. 2015
1 Afișari
Arhiepiscopul Romano-Catolic a venit la Colectiv, să se roage pentru victime FOTO

„Ne rugăm pentru cei rămaşi în viaţă şi ne rugăm la Dumnezeu pentru victime. Mi-am cerut iertare celor decedaţi. I-am cerut iertare şi lui Dumnezeu pentru că noi, noi toţi din ţară, n-am făcut nimic deosebit ca să nu se întâmple aşa ceva, ca România să fie altfel. Ar trebui să ne fie ruşine, nouă tuturor şi guvernelor şi instituţiilor statului şi bisericilor că n-am schimbat ceva în ţara noastră în 25 de ani şi ne pare rău. Trebuie să ne cerem iertare celor care au murit şi după aceea să ne rugăm. Noi nu am făcut îndeajuns ce trebuia să facem şi i-am încredinţat milostivirii lui Dumnezeu şi pe ei care au murit şi pe cei care au rămas în continuare în viaţă”, a spus Ioan Robu, conform mediafax.ro.

„Am cerut ca Dumnezeu să îi ducă în lumina veşnică, iar pe cei rămaşi să-i mângăie. Noi, bisericile, nu am lucrat îndeajuns. Trebuie să schimbăm ceva în modul de a gândi şi să acţionăm. Înghiţim neglijenţele, corupţia, şmecheria şi credem că sunt nimicuri, dar ele pot fi criminale. Nu Dumnezeu a îngăduit această tragedie”, a mai afirmat Robu.

Reprezentanții BOR au anunțat însă că preoții ortodocși nu țin slujbe decât dacă sunt invitați, iar acestea se desfășoară doar în anumite contexte, nu în orice condiții. Mai precis,  purtătorul de cuvânt al BOR susține că nu se punea problema realizării unei slujbe în locul unde s-a produs o adevărată tragedie, clubul Colectiv, pentru că preoții nu au fost invitați și nu era contextul potrivit.

Cookies