Arhiepiscopia Tomisului consideră ca ÎPS Teodosie a fost amendat ilegal. Va contesta toate cele 3 sancțiuni

24 ian. 2022
151 Afișari
Arhiepiscopia Tomisului consideră ca ÎPS Teodosie a fost amendat ilegal. Va contesta toate cele 3 sancțiuni
Arhiepiscopia Tomisului consideră ca ÎPS Teodosie a fost amendat ilegal. Va contesta toate cele 3 sancțiuni | Sursă foto: Captura Facebook-ZIUA de Constanţa

Astăzi, 24 ianuarie 2022, poliția l-a amendat pe ÎPS Teodosie pentru nerespectarea măsurii carantinării. Aceasta a primit 3 sancțiuni contravenționale, în doar câteva ore. Arhiepiscopia Tomisului îl consideră nevinovat.

Arhiepiscopia Tomisului va contesta amenzile

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi, preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declara că amenzile primite de ÎPS Teodosie sunt ilegale, după cum relatează Ziua de Constanta. Conform declarațiilor acestuia ÎPS Teodosie nu fusese încă anunțat de decizia de carantinare a DSP București la momentul la care a primit cele 3 amenzi.

După cum declară preotul Eugen Tănăsescu, decizia DSP București a fost primită pe mail-ul personal al ÎPS Teodosie în jurul orei 13:00. Acestuia i-a fost adusă la cunoștință decizia în jurul orei 15:00. Astfel cele 3 amenzi ar fi fost emise de poliție înainte ca Teodosie să fi știut că este obligat să stea în carantină și vor fi contestate fiind considerate ilegale. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului consideră că înaltul ierarh este nevinovat și că amendarea acestuia este absurdă.

Trei amenzi într-o singură zi

Înaltul Prea Sfințit Teodosie s-a întors pe data de 20 ianuarie, din Iordania, țară ce are un risc crescut de infectare cu SARS-CoV-2. Cu toate că aceasta trebuia să stea în carantină până pe data de 29 ianuarie înaltul ierarh nu a respectat acest lucru.

Prima amendă a fost dată de polițiștii din cadrul Secției 3 în jurul orei 08:00. Aceștia au constat că ÎPS Teodosie se afla în incinta Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Cu toate că trebuia să fie în carantină, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie.

Cea de-a doua amendă a fost primită în jurul orei 11:00. De această dată, Înalt Prea Sfințitul Teodosie a fost identificat de polițiști pe strada Arhiepiscopiei.

Cea de-a treia amendă a fost primită după ce polițiștii din cadrul Secției 3 l-au identificat pe înaltul ierarh, în vârsta de 66 de ani, într-un imobil din Constanța. Aceasta a participat la conferința de presă „România, vechea vatră a Europei”.

Toate cele trei amenzi primite de ÎPS Teodosie astăzi,24 ianuarie, sunt în valoare de 1.000 de lei fiecare.

Cookies