Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti cere demolarea Cathedral Plaza

de:
13 iul. 2011
0 Afișari
Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti cere demolarea Cathedral Plaza

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu se grăbeşte însă să treacă la dărâmarea clădirii şi aşteaptă hotărârea Curţii de Apel Suceava şi precizări din partea justiţiei cu privire la măsurile ce se impun în cazul imobilului Cathedral Plaza:  „Urmează să sosească şi hotărârea Curţii de Apel. Rămâne ca tot justiţia să precizeze foarte clar cine să aducă la îndeplinire, considerând că autorizaţia a fost falsă”, a afirmat Oprescu.

În ceea ce priveşte solicitarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti de demolare a Cathedral Plaza, Sorin Oprescu a spus: „este un fel de volan fără roţi. Trebuie să-l completeze justiţia, să putem să intrăm în efectivitate”.

Potrivit comunicatului Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti, citat de Hotnews.ro, s-a solicitat autoritatilor statului sa se treaca de urgenta la aplicarea deciziei nr. 1989/3.11.2010 a Curtii de Apel Suceava: „Aceasta a respins in data de 11 iulie 2011, cea de a sasea si ultima cale extraordinara de atac ce a fost promovata de catre Primarul sectorului 1 si Millenium Building Development, impotriva deciziei Instantei din Suceava, prin care fusese schimbata in tot decizia nr. 1025/25.06.2009 pronuntata de catre Curtea de Apel Ploiesti, in sensul stabilirii irevocabile a nulitatii autorizatiei de construire a auto-intitulatei cladiri Cathedral Plaza”.

IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucuresti, a declarat ca „a trecut vremea jumatatilor de masura. A venit timpul sa fie luate masuri ferme si concrete pentru eliminarea din peisajul centrului Capitalei a blocului turn ilegal construit de Millennium Building Development SRL, lasand la o parte interesele politice si de strategie electorala si punand in fata interesele nationale privind patrimoniul cultural, parte a celui european”.

Luni, Curtea de Apel Suceava a respins contestatia in anulare formulata de Millenium Building in procesul cu Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti, astfel ca ramane in vigoare decizia prin care a fost sistata constructia Cathedral Plaza. Astfel, Curtea de Apel Suceava a mentinut decizia Tribunalului Dambovita, care sistase constructia Cathedral Plaza intrucat lipseau autorizatiile legale.

Imediat dupa hotararea judecatorilor, reprezentantii Willbrook International au declarat ca decizia Curtii de Apel Suceava in privinta Cathedral Plaza, ridicata in apropierea Catedralei Sfantul Iosif din Capitala, este „tardiva” intrucat imobilul a fost deja vandut si chiar partial inchiriat de noul proprietar, clientii incepand deja sa se mute. La randul lor, reprezentantii Millennium Building Development au spus ca Cathedral Plaza a fost vanduta in mai 2011 unui fond de investitii britanic, pentru 70 milioane de euro.

Cookies