Arhiepiscopia cere ajutorul DNA împotriva mafiei care apără Cathedral Plaza

de:
13 ian. 2011
0 Afișari
Arhiepiscopia cere ajutorul DNA împotriva mafiei care apără Cathedral Plaza

„Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a solicitat, în data de 12 ianuarie 2011, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, să întreprindă activităţile specifice de monitorizare pentru preîntâmpinarea, descoperirea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor care înţeleg să susţină interesele dezvoltatorilor „Cathedral Plaza” prin metode ilegale – corupţie, trafic de influenţă şi acţiuni de intimidare – ce ar permite finalizarea şi menţinerea construcţiei realizate ilegal” -arată comunicatul Arhiepiscopiei Romano-catolice a Bucureştiului.

„Construcţia autointitulată «Cathedral Plaza» a beneficiat în permanenţă de sprijinul unor grupuri de interese cărora autorităţile statului fie le-au opus doar o rezistenţă formală, fie le-au răspuns prompt favorabil, dar în afara legii, la «solicitări». Numai în acest mod a fost posibilă ridicarea construcţiei până la stadiul actual. Suntem informaţi că în acest moment, când s-a stabilit irevocabil de către Curtea de Apel Suceava, că autorizaţia de construire este ilegală, ceea ce va atrage demolarea clădirii, grupurile de interese insistă să salveze cu orice preţ şi prin orice metode această construcţie ridicată ilegal. Este imperios necesar ca autorităţile în drept să monitorizeze activităţile acestor grupuri de interese şi legăturile pe care acestea le stabilesc în vederea atingerii scopului urmărit, anularea unei decizii judecătoreşti irevocabile şi salvarea sumelor de bani investite în această construcţie ilegală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, părintele Ieronim Iacob.

Reamintim că prin Hotărârile nr. 40/2006 şi respectiv nr. 5/2007 Senatul României a constatat existenţa unui interes real din partea promotorilor şi „grupurilor de interese” specializate pe proiecte imobiliare pentru a-şi desfăşura activitatea cu precădere în zonele consacrate istoric, urbanistic şi arhitectural, solicitând în mod expres Ministerului Public să cerceteze toate aspectele legate de realizarea proiectului şi a construcţiei „Cathedral Plaza”, spre a stabili, dacă este cazul, răspunderea penală a celor implicaţi.

Cookies