BAZAR

Arhiepiscopia Bucureşti începe o anchetă în cazul acuzaţiilor de pedofilie

„Arhiescopia Bucureştilor aşteaptă probe de la tânărul care a făcut declaraţiile, dar şi de la publicaţia care a relatat cazul. Nu poţi lua nişte măsuri dacă nu există probe, aşteptăm să vedem ce spune instanţa civilă”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica.

În cazul în care preotul Irineu Dogaru va fi găsit vinovat, măsurile ce se impun sunt de natură disciplinară, au mai spus reprezentanţii Patriarhiei.

„Sancţiunile pot varia în funcţie de gravitatea situaţiei. Dacă ne gândim la cazuri similare, au fost situaţii când s-a impus excluderea din viaţa monahală. De asemenea, au fost situaţii când preoţii găsiţi vinovaţi a fost mutaţi disciplinar la o mănăstire unde a fost în permanenţă monitorizaţi”, a mai precizat Stoica.

Un tânăr care apare în dosarul de proxenetism homosexual alături de fostul director al OTV, Doru Iuga, a declarat, pentru Adevărul, că, în urmă cu aproximativ un an şi zece luni, ar fi întreţinut, contra cost, relaţii sexuale cu parohul Bisericii de la Palatul Cotroceni.

Tânărul susţine că ulterior s-a mai întâlnit cu preotul de şase-şapte ori, într-un interval de două-trei luni, tot pentru a întreţine relaţii sexuale.

Părintele Arhimandrit Irineu Dogaru a anunţat că îi va da în judecată pe cei doi jurnalişti de la Adevărul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button