Arest preventiv de 30 de zile pentru șoferul băut și drogat care a lovit un polițist cu mașina în Sectorul 1

25 feb. 2024
223 Afișari
Arest preventiv de 30 de zile pentru șoferul băut și drogat care a lovit un polițist cu mașina în Sectorul 1
Sursa foto: Unsplash

Șoferul care a lovit un polițist cu mașina în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise și apoi a încercat să fugă de autorități a fost plasat sub arest preventiv timp de 30 de zile de Judecătoria Sectorului 1.

Bărbatul care a refuzat să oprească la semnalele echipajului de poliție și apoi a lovit un agent cu mașina în timp ce se afla sub influența drogurilor și a băuturilor alcoolice va fi arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile. Decizia instanței a fost publicată de Brigata de Poliție Rutieră a Capitalei.

„La data de 25.02.2024, în jurul orei 00:55, Judecatoria Sectorului 1 şi-a însuşit propunerea Parchetului şi a emis pe numele conducătorului auto mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile”

Care a fost filmul evenimentelor

Un polițist a fost lovit de un șofer care a refuzat să oprească la controlul autorităților. Agenții Brigăzii Rutiere au desfășurat în noaptea dintre vineri, 23 februarie și sâmbătă, 24 februarie, un control menit să depisteze șoferii care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise de lege.

Inițial, după ce a refuzat să oprească pentru controlul de rutină, polițiștii ar fi reușit să blocheze autoturismul suspectului pe o stradă din apropiere, însă șoferul a încercat să scape și l-a lovit pe un agent cu mașina.

„În jurul orei 04:30, un poliţist din cadrul Brigăzii Rutiere a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea. Imediat, poliţiştii Brigăzii Rutiere au plecat în urmărirea acestuia reuşind, într-o primă fază, blocarea autoturismului pe o stradă adiacentă. În aceste împrejurări, în încercarea de a se sustrage în continuare măsurilor de impunere a legii, conducătorul auto a forţat barajul instituit de poliţişti, acroşându-l pe unul dintre aceştia care începuse procedura de extragere forţată din autoturism, după care şi-a continuat deplasarea. În urma acestei acţiuni, o autospecială din cadrul Brigăzii Rutiere a fost, de asemenea, avariată”, au transmis autoritățile.

Polițiștii l-au testat pe suspect cu aparatul Alcooltest dar și cu aparatul Drugtest, și au găsit în mașina acestuia reziduuri de pulbere de culoare albă, reziduuri ce au fost ridicate pentru a fi analizate la laborator.

„După stabilirea identităţii persoanei în cauză, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, rezultatul indicat fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive”

CITEȘTE ȘI

Tzancă Uraganu și Andrew Tate, opriți în trafic, într-o razie de amploare prin București. Manelistul, care e iar fără permis din cauza vitezei, dă acum sfaturi de înțelepciune la volan

Elevii din București se întorc mâine la școală (ceea ce va simți, negreșit, și în trafic). Când vor mai avea vacanțe

BREAKING | Cad bucăți din galeria Termoenergetica de sub Piața Victoriei, anunță Nicușor Dan. Structura de rezistență, afectată între Bd. Mihalache și Iancu de Hunedoara

Cookies