Arena Naţională trebuie modificată radical- raportul UEFA

de:
19 mart. 2014
0 Afișari
Arena Naţională trebuie modificată radical- raportul UEFA

Dupa problemele interminabile cu gazonul, la National Arena s-au descoperit noi minusuri care nu coincid cu planurile UEFA pentru organizarea turneului final din 2020, au dezvaluit surse autorizate pentru Ziare.com.

Pentru ca stadionul sa fie eligibil cu criteriile de gazduire ale EURO 2020, la National Arena ar trebui facute modificari importante, in special in zona VIP.

Arena de 234 de milioane de euro are in prezent 480 de locuri VIP impartite in 40 de loje, insa UEFA doreste ca stadionul sa aiba 800 de locuri in 80 de loje. Aceasta este principala grija a oficialilor Federatiei, care cauta solutii pentru a modifica radical stadionul.

Oficialii Federatiei au anuntat ca doresc ca pe National Arena sa se dispute trei meciuri din faza grupelor si unul din sferturile de finala, insa acest lucru nu este posibil fara o noua modificare.

Conform UEFA, capacitatea stadionului ar trebui marita cu 5.000 de locuri pentru ca National Arena sa fie eligibil. Incertitudinea este cu atat mai mare, tinand cont ca o parte din locurile din tribune vor fi inlocuite de viitoarea zona VIP, care va fi extinsa.

O problema la fel de mare se gaseste si in afara stadionului, in zona parcarilor. National Arena are o parcare subterana cu o capacitate de 192 de locuri si alta externa ce poate primi inca 1250 de autoturisme, mult prea putin pentru o competitie atat de mare.

UEFA solicita 1268 de locuri de parcare doar pentru oficialii echipelor, sponsori si VIP-uri. Potrivit informatiilor primite de federali de la UEFA, la National Arena ar trebui sa existe doua parcari pentru suporteri si alte patru destinate reprezentantilor presei, staff-urilor echipelor, oficialilor si sponsorilor.

O modificare ar trebui facuta si in zona destinata mass-media, a carei capacitate ar trebui sa creasca de la 364 de locuri la 485.

De asemenea, la National Arena ar trebui sporit si numarul de locuri destinat persoanelor cu dizabilitati, de la 270 la 460. Oficialii UEFA au mai descoperit ca National Arena are un punct medical lipsa, astfel ca si aici ar trebui lucrat.

Costurile acestor modificari vor fi suportate de Guvernul Romaniei, care a declarat organizarea EURO 2020 drept un „eveniment de interes public”.

Federatia Romana de Fotbal va depune oficial candidatura cel tarziu pe 25 aprilie 2014.

Cookies