ARHIVA B365

ARENA NAŢIONALĂ. Războiul declaraţiilor. Răzvan Sava: Voi schimba membrana acoperișului

Război al declaraţiilor pe tema Arenei Naţionale. Primarul interimar Răzvan Sava a răspuns pe Facebook, după ce ministerul condus de Vasile Dâncu l-a acuzat de dezinformare:

„Domnule Vicepremier Dancu, prin comunicatul dat azi de dumneavoastră tocmai ați confirmat ceea ce spuneam și eu zilele trecute: conform legislației, dar și expertizelor făcute în România, materialul din care este facut acoperișul Arenei Nationale este din clasă C, ceea ce înseamnă că IGSU nu poate elibera autorizația de securitate la incendiu pentru că materialul, în caz de incendiu, se transformă în „picături de foc”.

In data de 18 februarie ne-am întâlnit la Minister împreună cu domnul Ministru Tobă si reprezentanții IGSU – trec peste faptul că nu ne-ați comunicat atunci eliberarea agrementului făcut în baza expertizei din Romania – dar văd că nu doriți să luați în calcul expertiza făcută în Italia, la un laborator acreditat UE, care atesta faptul că materialul este de clasă B, ceea ce ar permite practic ca Arena Națională să poată lua aprobarea necesară. Această expertiză a fost depusă la Ministerul pe care îl conduceți în data de 19 februarie.

Pe această cale vă reiterez încă o dată faptul că așteptăm agrementul necesar în baza ultimei expertize depuse, până în data de 14 martie, așa cum spuneți și dumneavoastră.

Dacă această expertiză nu este luată în seamă, dacă punctul de vedere al experților italieni nu este bun, iar Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcții din subordinea MDRAT decide că doar expertiza institului român este cea care poate fi luată în considerare, atunci nu avem altă soluție decât să schimbăm actuala membrană a acoperișului pentru a redeschide stadionul.

Domnule Vicepriministru

În aceste condiții, când dumneavoastră ne spuneți că membrana acoperișului este de clasă C, nu înțeleg de ce ați făcut aceste presiuni pentru a redeschide stadionul. Nu înțeleg de ce mă acuzați că mă transform în statuie de legalitate.

În acest moment, legea din România îmi interzice practic să deschid Stadionul. Obligația mea este să nu pun în pericol cetățenii, bunurile și mediul. Faptul că luam măsuri compensatorii și aducem mai multe forțe de ordine la stadion, nu rezolvă situația de fond: lipsa autorizatiei de securitate la incendiu.

Pe această cale vreau să le transmit bucureștenilor că, dacă expertiza făcuta la laboratorul din Italia nu este luată în seamă, voi discuta cu constructorul Max Boegl și în cel mai scurt timp posibil voi schimba membrana acoperișului pentru a putea lua autorizația de securitate la incendiu și pentru a putea redeschide Arena Națională.”

CITEŞTE ŞI SCANDALUL pe Arena Naţională continuă. Primarul interimar al Capitalei, acuzat că dezinformează 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button