ARENA NAŢIONALĂ. Începe instalarea unor noi camere de supraveghere la ARENA NAŢIONALĂ

de:
27 mart. 2014
13 Afișari
ARENA NAŢIONALĂ. Începe instalarea unor noi camere de supraveghere la ARENA NAŢIONALĂ

„Contractul privind sistemul de supraveghere video în zona Stadionului Naţional Arena a fost semnat pe data de 17 martie 2014, urmând ca lucrările să înceapă în aceste zile. Până la sfârşitul lunii mai lucrările vor fi deja finalizate”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. Edilul a precizat că demararea lucrărilor a fost decalată din cauză că Jandarmeria a cerut amplasarea unei camere suplimentare în zona McDonald’s lângă stadion şi reamplasarea a două alte camere: una la intrarea în Bd. Basarabia şi una la Maior Coravu, unde se face defluirea galeriilor în urma competiţiilor sportive. 

Potrivit studiului de fezabilitate întocmit de administraţia locală, au fost identificate 13 noi obiective de interes în perimetrul limitrof complexului sportiv ARENA NAŢIONALĂ, unde urmează să fie amplasate 28 de camere de supraveghere. „Ochii” care nu se văd în zona stadionului vor fi situaţi, după cum urmează:

– Zona 1: Intersecţia str. Vatra Luminoasă – Şos. Mihai Bravu

– Zona 2: Intersecţia str. Vatra Luminoasă – str. Victor Manu

– Zona 3: Intersecţia str. Vatra Luminoasă – str. Victor Folescu

– Zona 4: Intersecţia str. Vatra Luminoasă – Bdul. Pierre de Coubertin

– Zona 5: Rond capăt RATB liniile 86 şi 90

– Zona6: Intersecţia str. Maior Coravu – Şos. Mihai Bravu

– Zona 7: Intersecţia str. Maior Coravu – str. Victor Manu

– Zona 8: Rond str. Maior Coravu – str. Tony Bulandra

– Zona 9: Intersecţia str. Şerbănică Vasile – str. Cernăuţi (acces tribuna oficială)

– Zona 10: Intersecţia Bdul. Basarabiei – str. Pescăruşului

– Zona 11: Intersecţia Bdul. Basarabiei – aleea centrală de acces Arena Naţională

– Zona 12: Intersecţia Bdul. Basarabiei – aleea de acces Turnul de Paraşutism

– Zona 13: Bdul. Basarabiei – în zona Spitalului Victor Gomoiu.

Valoarea totală a lucrărilor de instalare a noilor camere video, inclusiv sistemul video de supraveghere şi stocare date la ARENA NAŢIONALĂ este de aprov. 1,97 milioane de lei, TVA inclus. 

„Existenţa unor zone cu probleme specifice particulare, din punct de vedere al infracţionalităţii, face necesară extinderea sistemului de supraveghere video. Procesul de extindere constă în creşterea densităţii de camere video pe anumite suprafeţe, camere ce vor putea permite obţinerea de informaţii amănunţite, pe care sistemul general nu le poate furniza. Practic, tot ce înseamnă Arena Naţională, înăuntru şi afară, va fi acoperit de camere video”, a explicat pentru B365.RO primarul Onţanu.

Potrivit datelor centralizate de autorităţi, în zilele în care au loc diverse evenimente pe Arena Naţională, respectiv concerte, meciuri de fotbal sau manifestaţii politice, traficul ajunge în zonă chiar până la aproape 60.000 de persoane. 

„Deplasarea acestora pe principalele căi de afluire făcându-se în intervale relativ scurte de timp, conduce la o mare aglomerare de persoane în perimetrul stadionului Naţional Arena, incluzându-l în categoria celor cu grad ridicat de risc la adresa ordinii şi liniştii publice”, a motivat necesitatea camerelor de supraveghere şi directorul general al Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, responsabil de instalarea noilor camere de supraveghere în zona Arenei Naţionale. 

În prezent, Primăria Sectorului 2 monitorizează zona ARENA NAŢIONALĂ cu alte 90 de camere video instalate în principalele intersecţii de la stadion, aşa cum se întâmplă de exemplu la următorul meci disputat între STEAUA-DINAMO, joi, 27 martie 2014. 

STEAUA-DINAMO, 27 martie. Peste 900 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre F.C. STEAUA Bucureşti – F.C. DINAMO Bucureşti, din cadrul semifinalei Cupei României, care se va disputa joi, 27 martie a.c., pe stadionul „Arena Naţională” din capitală, începând cu ora 20.30. 

STEAUA-DINAMO, 27 martie. Meciul va fi supravegheat de 90 de camere video ale Primăriei Sectorului 2. 

STEAUA-DINAMO, 27 martie. Primăria Sectorului 2 va monitoriza cu 90 de camere video amplasate în principalele intersecţii rutiere din zonă, toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa spectatorii către Arena Naţională, pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a meciului de fotbal STEAUA – DINAMO, ce se va desfăşura joi, 27 martie. 

STEAUA-DINAMO, 27 martie. La finalul disputei fotbalistice vor fi monitorizate cu mare atenţie fluxurile de suporteri care vor pleca de la stadion, atât de camerele video, cât şi de patrulele auto şi pedestre ale Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2, pentru a se interveni de urgenţă în cazul în care vor exista tulburări ale ordinii publice. Detalii, aici. 

STEAUA-DINAMO: Dinamo are un nou imn, chiar înainte de derby-ul din 27 martie 2014

STEAUA-DINAMO, 27 martie, în direct la PRO TV. Ce emisiuni scoate din grilă meciul STEAUA-DINAMO.

Cookies