Arena Naţională din Bucureşti ar putea găzdui 4 meciuri Euro 2020

de:
04 iun. 2013
0 Afișari
Arena Naţională din Bucureşti ar putea găzdui 4 meciuri Euro 2020

Bucureştiul ar putea deveni gazda a patru meciuri Euro 2020, scrie Realitatea.net.

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a confirmat la Radio GSP „acordul prim-ministrului Victor Ponta” pentru candidatura României la găzduirea a trei meciuri din grupe şi a unuia din optimile de finală.

Preşedintele FRF a explicat că această dorinţă nu este doar un vis. „Primarul Capitalei şi-a dat acceptul, ministrul Tineretului şi Sportului a primit acum 10 zile acordul primului ministru”, pentru că e nevoie de îndeplinirea unui caiet de sarcini care va conţine, cu siguranţă, condiţii de infrastructură.

Sandu a confirmat şi demersurile FRF: „Am trimis deja formularul de înscriere la UEFA, până în septembrie primim caietul de sarcini, apoi formăm un grup de lucru pentru a-l pune în executare. Cred că e foarte posibil să reuşim, mai ales că sunt şi eu implicat acolo”, a precizat Mircea Sandu.

Cele 13 ţări gazdă nu vor fi calificate direct la turneul final, ci vor intra în preliminarii. Euro 2020 va fi un turneu cu 24 de echipe participante şi cu 52 de partide. UEFA precizează clar: unul din cele 13 oraşe va găzdui semifinalele şi finala, în vreme ce restul de 12 oraşe vor găzdui, fiecare, câte 3 meciuri din grupe plus o „optime” sau un sfert de finală.

Cu o capacitate de 55.600 de locuri, Arena Naţională ar putea găzdui 3 meciuri din grupe plus o „optime” pentru că doar stadioanele cu o capacitate de peste 60.000 locuri sunt eligibile pentru „sferturi”, iar cele cu peste 70.000 de locuri, pentru semifinale şi finală.

Ţările care se vor califica la Euro şi vor fi şi în rândul celor 13 gazde vor fi plasate în grupe cu următoarele menţiuni:

– maximum 2 gazde în aceeaşi grupă

– 2 meciuri jucate acasă în faza grupelor

În plus, un alt criteriu care va fi luat în calcul la organizarea grupelor va fi şi distanţa dintre oraşele gazdă, astfel încât aceasta să poată fi parcursă în maximum două ore cu avionul.

Gazdele Euro 2020 vor fi desemnate în septembrie 2014.

Cookies