Arena Națională de Înot de lângă București e tot închisă, la un an de când s-au terminat lucrările. În iulie, aici va avea loc Campionatul European de Juniori

23 iun. 2022
354 Afișari
Arena Națională de Înot de lângă București e tot închisă, la un an de când s-au terminat lucrările. În iulie, aici va avea loc Campionatul European de Juniori
Arena Națională de Înot de lângă București e tot închisă, la un an de când s-au terminat lucrările. În iulie, aici va avea loc Campionatul European de Juniori | Sursă foto: Captură YouTube

Arena Națională de Înot, a cărei construcție a fost începută cu 13 ani în urmă, nu este complet funcțională nici acum, la un an de la recepția lucrării. În luna iulie acestui an, aici vor avea loc două campionate europene pentru juniori.

Arena Națională de Înot, închisă la un an de la recepție

Deschiderea acestuia a fost amânată în repetate rânduri de către administrația locală a orașului Otopeni. Fie că a fost vorba despre întârziată branșarea la utilități, fie că este vorba despre lipsa personalului, Complexul Național de Natație nu este încă funcțional, conform Buletin de București.

În doar două săptămâni aici va avea loc Campionatul European de juniori.

Cel mai mare complex de natație de pe teritoriul României a fost recepționat de către Primăria Orașului Otopeni în vara anul 2021. Cu toate astea, complexul a fost luat oficial în administrare în data de 26 noiembrie 2021, șase luni diferență.

Construire acestui complex a fost făcută din bani de la bugetul național și a costat circa 33 de milioane de euro.

La patru luni de la preluarea oficială, primarul Silviu Gheorghe a supus la vot un proiect de hotărâre pentru a înființa o nouă structură ce se va ocupa de administrarea complexului. Serviciul de Administrare a Complexului Sportiv de Natație Otopeni are 25 de posturi și primește un buget de 1 milion de euro anual.

Nu a fost folosită, însă s-a făcut curat mereu

La un an de când a fost făcută recepția acestui complex, bazinul este încă închis. Cu toate că nimeni nu a înotat aici, primarul Otopeniului a declarat că de vara trecută și până acum a fost asigurată permanent  mentenanța și curățenia sistemelor.

Începând cu data de 5 iulie 2022 va avea loc la acest complex Campionatul European de Înot pentru Juniori. Cu toate astea, complexul are încă porțile închise, iar în curtea acestuia se află încă muncitori care lucrează.

Federația Română de Natație a declarat pentru, Buletin de București, că primăria orașului Otopeni are o reticență în ceea ce privește colaborarea pe plan sportiv.

Constructorii ce au fost contractați de către Compania Națională aveau lucrarea aproape terminată în anul 2018. Chiar dacă construcția era gata, în mare parte, primăria Otopeni a întârziat branșarea la apă curentă și canalizare.

Ce evenimente vor avea loc la complexul din Otopeni, conform calendarului Federației Europene de Natație:

  • 5 – 10 iulie: Campionatul European de Înot pentru Juniori,
  • 18 – 24 iulie: Campionatului Național de Sărituri în apă pentru Juniori.

Primăriei Orașului Otopeni a fost întrebată de către cei de la Buletin de București când se va deschide pentru public Arena Națională de Înot de pe strada Gării. Până la momentul publicării acestui articol nu a fost primit un răspuns din partea administrației.

Cookies