Arena Dnb Summerfest 2012

de:
15 iun. 2012
0 Afișari
Arena Dnb Summerfest 2012

Arena dnb summerfest de pe 22 iunie ii are invitati pe veteranii J. Majik & Wickaman, noii membri ai familiei Hospital Fred V & Grafix si nu in ultimul rand unii din cei mai fresh producatori de dnb de la ora actuala, Delta Heavy.

Cand spunem J. Majik & Wickaman ne vin in minte instant „Crazy World” cu Kathy B si „Feel About You”, doua imnuri care le-au deschis calea in scena dnb si dubstep, si prin intermediul carora au patruns chiar si in mainstream. Astfel au tras atentia unor personalitati ca Zane Lowe, Annie Mac, Mistajam, Pete Tong si chiar Christ Moyles. Au trecut 15 ani de atunci, timp in care au stat la baza scenei de dnb, punand bazele a numeroase label-uri si colaborari cu legende ca Goldie, Adam F si DJ Hype. Revenind in zilele noastre, anul trecut au ajuns sa-i remixeze chiar si pe Deadmau5 si Above & Beyond. Ca si producatori, piesa „In Pieces” a fost unul din cele mai tari hituri din 2011, atragand titlul de „Hottest Record In The World” din partea lui Zane Lowe si aprecierea lui Huw Stephens, Annie Mac, Annie Nightingale, Mistajam si multi altii.

Deja obisnuiti ai petrecerilor Hospitality si cea mai noua aditie la roster-ul Hospital, Fred V & Grafix, sunt doi producatori care lucreaza impreuna de 5 ani. Initial erau adeptii sound-ului live, dar au trecut la dnb cand au auzit controversatul album „Hold Your Colour” al celor de la Pendulum. A urmat o lunga serie de piese catchy cum ar fi “One Of These Days”, “Long Distance“ and “Room To Breathe” si altele incluse pe compilatii Hospital. De curand au intrat in spotlight prin remixurile pieselor lui Emeli Sande – „Daddy” si Skepta – „Hold On”. Printre influentele lor ei amintesc Flying Lotus, Bonobo, Dilla and Jimi Hendrix, impreuna cu colegii lor High Contrast si Logistics, asa ca abia asteptam sa vedem cu ce ne mai surprind in continuare.

Desi cei mai novice dintre artistii din line-up, se poate spune ca talentul celor de la Delta Heavy i-a ajutat sa progreseze in doi ani cat altii in 7. Au aparut in 2010 cu piesa “Abort”, un adevarat magnet care te trimitea instant pe ringul de dans, care i-a propulsat pe scena muzicala, intrand in gratiile lui Zane Lowe, Hugh Stevens, Andy C, Friction si High Contrast. Ram Records i-a luat imediat sub aripa, si astfel au lansat single-ul ‘Space Time / Take The Stairs’, una din cele mai mari piese ale anului, nominalizata la Best Track, Best Producer si Best Newcomer la Drum&Bass Arena Awards din 2010. De atunci a urmat o serie de hituri originale -“Hold Me”, “Get By”, “Demons”, dar si remixuri pentru Example, Avicii and Chase & Status ft. Tinie Tempah care i-au plasat clar pe harta dnb, prin stilul unic, plin de energie, un hibrid intre dubstep, drumstep si drum&bass fuzionat cu influente electro.

Bucuresteanul Inflex a aparut de curand pe scena locala, parca de nicaieri, si a luat-o prin surprindere cu seturile energice si variate. Pe langa melodii cunoscute, Inflex insereaza si remixuri sau chiar productii personale. Astfel, in scurt timp a ajuns sa se bucure de admiratia si sprijinul unor artisti ca Geneticbros, Bare Noize, Airwalker, Sigma si altii.

Dudawles e in peisaj de prin 2009, cand si-a inceput drumul muzical ca dj si producator in Cluj Napoca. Lucrurile au luat amploare dupa o serie de gig-uri alaturi de dji locali dar si internationali, printre care S.P.Y, Netsky, Alix Perez, Logistics, Ed Rush, Lenzman, BTK, Cyantific etc. Intre timp productiile lui au inceput sa fie difuzate la radio si in podcasturi la nivel global. Are release-uri la cateva label-uri foarte respectate si lucreaza in continuare la altele noi, asa ca fiti cu ochii pe el.

La visuals ii vom avea pe rezidentii Vedem si Plus.

Asadar, va fi o seara dedicata drum&bass-ului, cu invitati speciali. Mai mult, pregatim Arenele pentru graffiti, comics expo, pierce showcase si parkour, despre care gasiti mai multe detalii pe site-ul festivalului: http://summerfest.arenadnb.ro/

Cookies