Arderi ilegale de deșeuri în București. Octavian Berceanu: Romania nu este in război, dar arată ca după un război

26 apr. 2022
261 afișări
Arderi ilegale de deșeuri în București. Octavian Berceanu: Romania nu este in război, dar arată ca după un război
Arderi ilegale de deșeuri în București. Octavian Berceanu: Romania nu este in război, dar arată ca după un război | Sursă foto: Facebook-Octavian Berceanu

Lacul Morii, locul unde se poate vedea cel mai frumos apus din București, este și locul unde au loc extrem de des arderi ilegale de deșeuri. Acesta duc la poluarea excesivă a aerului respirat de către locuitorii orașului.

Arderi ilegale de deșeuri în București

Octavian Berceanu, a postat seara trecută, imagini din zona Lacul Morii, în care se poate observa un fum gros ce se ridică peste Capitală. Acesta a fost provocat de arderile ilegale de deșeuri.

Politicianul și activistul de mediu a transmis:

Fumul din seara asta e aerul respirat de peste 300.000 de oameni, mulți copii.

Romania nu este în război, dar arată ca după un război, cu 29.000 oameni care mor anual din cauza poluării, mai rău ca în pandemie.

1 miliard de euro fac mafioții din industria deșeurilor, cu ajutorul politicienilor.

De asemenea, Octavian Berceanu îi acuză pe guvernanți că refuză să creeze un sistem electronic și funcțional prin care să poată fi urmărite deșeurile, asemenea SUMAL 2.

Senzori noi pentru măsurarea calității aerului din Capitală

Bucureștiul este, de mult timp, unul dintre cele mai poluate orașe din Europa. Arderile ilegalele de deșeuri și noxele emise de numărul enorm de mașini din oraș, fac ca aerul să fie de-a dreptul irespirabil.

Pentru a putea monitoriza calitatea aerului respirat de bucureșteni, Primăria Municipiului București a anunțat că vor fi amplasați noi senzori în Capitală.

Astfel că, 40 de astfel de senzori vor fi amplasați. Aceștia vor detecta concentrațiile de pulberi în suspensie, precum:

  • PM 2.5,
  • PM10,
  • Oxizi de azot NOx.

Senzorii sunt oferiți Bucureștiului de către Vital Strategies, în mod gratuit. Organizația va cumpăra respectivii senzori și va suporta cheltuielile pentru mentenanța acestora timp de doi ani.

Ulterior, responsabilitatea de a acoperii respectivele costuri va rămâne Primăriei Capitalei.

Cookies