Arderi ilegale de deșeuri acum, lângă București. Cauza poluării masive de astăzi, divulgată de Octavian Berceanu, în timp ce Ministerul Mediului tace

16 feb. 2022
466 afișări
Arderi ilegale de deșeuri acum, lângă București. Cauza poluării masive de astăzi, divulgată de Octavian Berceanu, în timp ce Ministerul Mediului tace
Sursa FOTO: Facebook Octavian Berceanu

Deșeuri ilegale ard miercuri, la ora prânzului, lângă București, la Bolintin Vale. Informația a fost divulgată de fostul șef al Gărzii de Mediu, activistul de mediu Octavian Berceanu (USR), care caută motivul pentru care toți senzorii independenți de măsurare a calității aerului au arătat miercuri dimineața o poluare majoră a Capitalei. Până la această oră, Ministerul Mediului nu a venit cu nicio reacție față de situația din București. Senzorii de aer de la airly.org au revenit la orele prânzului în limite normale.

„Arderi ilegale de deșeuri acum, lângă București, in Bolintin Vale.”, reacționează Berceanu, într-o postare pe Facebook, în care îl acuză în context pe ministrul Mediului că tegiverseaza procesul de incriminare a infracțiunilor grave de mediu.

Octavian Berceanu precizează că pâcla care pluteste de 20 de ore peste Bucuresti a aparul aseara in urma arderii ilegale de deseuri si alte componente cu grad mare de toxicitate, precum resturile interioare ale autoturismelor dezmenbrate in marginea Bucurestiului.

Reacția fostului șef al Gărzii de Mediu:

Un singur kg de plastic ABS de interior auto este la fel de toxic ca arderea unei sobe cu lemne pe intreaga iarna. Zilnic in jurul bucurestiului sunt arse tone de plasic extrem de toxic.

Murim pe capete crezand prosteste ca Guvernul are cea mai mica intentie sa ne ajute. Pentru ei important este ca Pharma sa-si faca cifra de afaceri, recordul absolut din ultimii 100 de ani, pe sanatatea noastra.

Acesta protestează față de faptul că ministrul Tanczos Bârnă spune oficial că nu înțelege termenul de incendiere a deșeurilor în demersul Parlamentului de transformare a contravenției de incendiere a deșeurilor în infracțiune.”

Senzorii din rețelele de monitorizare a calității aerului au înregistrat în București, în această dimineață, depășiri de până la 700% pentru PM 2,5 și circa 400% pentru PM10.

Vom reveni

 

Cookies