Arderi de deșeuri lângă București, ca într-o zi normală de infracționalitate. Imagini VIDEO din Bălteni, Dâmbovița, ca de la bombardantele din Ucraina

09 mart. 2022
381 afișări
Arderi de deșeuri lângă București, ca într-o zi normală de infracționalitate. Imagini VIDEO din Bălteni, Dâmbovița, ca de la bombardantele din Ucraina

Pe un câmp de la Bălteni din Dâmbovița ardeau astăzi, la ora 11.00, deșeuri provenite de la dezmembrări auto ilegale, semn că indiferent de tragediile din Ucraina, infracționalitatea de mediu nu se oprește.

Filmarea cu resturi fumegânde la marginea satului au fost surprinse de fostul șef al Gărzii Naționale de mediu, Octavian Berceanu, care monitorizează de mai mult timp activitatea infracțională din jurul Bucureștiului, arderile de deșeuri care poluează aerul respirat de milioane de oameni ai Capitalei.

Berceanu aseamănă scenele de război care arată dezastrul din Ucraina cu imaginile dezastrului ecologic de la marginea localității din Dâmbovița.

Berceanu acuză Garda de mediu și Poliția Română de complicitate cu infractorii

„Bombardamente intense pe timpul nopții, lângă București? Pare să fie o zona de operațiuni militare speciale. În realitate e doar Bălteni de DB, ora 11.00.”, a scris Octavian Berceanu, în postarea ce însoțește imaginile VIDEO.

Mii de mașini sunt dezmembrate ilegal în Bălteni din județul Dâmbovița, iar resturile sunt arse pe câmp, remarcă acesta.

„Acum au ajuns și mascații, pentru că infracționalitatea e meseria de baza într-un sat care are 24 de firme care se ocupă cu deșeuri și niciuna nu este autorizată pentru dezmembrări auto.”, scrie Octavian Berceanu care relatează în timp real ce se întâmplă după sesizarea autorităților – Garda de Mediu și Poliția – de către senatorul Dragoş Popescu din Comisia de Mediu.

„A câtă oară. Dată trecută din 10 autobuze care urmau să fie dezmembrate ilegal, Garda de Mediu și Poliția Română a confiscat unul după ce au bătut palmă cu infractorii.

Nu-s povești, eram acolo cu o televiziune. Corupția ne ucide pe toți în timp ce generează profit pentru câțiva.”, concluzionează Berceanu.

Satul Bălteni, comuna Conțești (Dâmbovița), aflat la 40 km de București, este un loc predilect unde au loc arderi ilegale de deșeuri de ani de zile, iar activitatea ilegală continuă în pofida amenzilor. O cauză a continuării  infracționalității de mediu este în opinia lui Octavian Berceanu faptul că nu există cadrul legal pentru incriminarea cu pedepse penale (închisoarea) a celor care poluează aerul.

Cookies