Incendiu la biserica Sfântul Pantelimon VIDEO

de:
09 ian. 2012
1 Afișari
Incendiu la biserica Sfântul Pantelimon VIDEO

Focul a pornit de la turla capelei, se pare că de la un scurt-circuit electric, în jurul orei 20:00, la biserica situată pe strada Ioan Pop de Băseşti. Focul s-a extins şi nu a putut fi stins rapid de pompieri deoarece biserica este acoperită cu tablă, focul mocnind dedesubt, la interiorul din lemn. O treime din biserică a fost mistuită de flăcări, iar obiecte de cult şi icoane au fost distruse. Din fericire, altarul bisericii a rămas întreg.

Focul nu s-a extins la clădirile din jur, care au fost stropite cu apă de pompieri, au asigurat oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti. Șase autospeciale cu apă şi spumă, două scări şi două utilaje de descarcerare au fost trimise la faţa locului.

„Sfântul Pantelimon” este una dintre cele mai frumoase biserici din Bucureşti. Catapeteasma, cu pictura ei veche, şi lemnăria interioară sunt adevărate opere de artă. Acestea nu au fost distruse în timpul cutremurul din 1977, atunci când pereţii s-au fisurat, iar frontonul a trebuit demolat şi zidit din nou.

Biserica „Sfântul Pantelimon” se află în apropierea Pieţei Foişorul de Foc, între Bulevardul Ferdinand şi Calea Moşilor.

Cookies