Arcul de Triumf va fi deschis publicului până la mijlocul lunii octombrie. Intrarea este liberă

26 sept. 2022
1654 Afișari
Arcul de Triumf va fi deschis publicului până la mijlocul lunii octombrie. Intrarea este liberă
Arcul de Triumf va fi deschis publicului până la mijlocul lunii octombrie. Intrarea este liberă / Sursă foto: Agerpres

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că până la mijlocul lunii octombrie, bucureștenii pot merge să viziteze Arcul de Triumf, impresionantul monument din oraș.

Bucureștenii și turiștii pot vizita Arcul de Triumf

Nicușor Dan le propune oamenilor ca la final de săptămână să viziteze Arcul de Triumf, un simbol al Bucureștiului. Acesta poate reprezenta un obiectiv de interes atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiști.

Cei care vor urca în interior se vor bucura de o panorama unică asupra orașului cu ajutorul celor patru lunete amplasate pe terasa monumentului.

Sculpturile și benzile desenate expuse în interiorul Arcului, reinterpretări contemporane ale monumentului sunt deosebit de interesante, a transmis edilul Capitalei.

În prima parte a expoziției, vizitatorii pot descoperi lucrări de bandă desenată ce aparțin a patru artiști ce au transpus motivul Arcului de Triumf. Iată care sunt aceștia:

  • Alexandru Ciubotariu,
  • Octav Ungureanu,
  • Robert OBERT,
  • Ionuț Popescu.

În cea de-a doua parte a expoziției vor fi regăsite lucrări ce au fost realizate de 15 elevi din liceele „Nicolae Tonitza” și „Dimitrie Paciurea” din București.

Intrarea este liberă

După cum a anunțat primarul General al Capitalei Arcul de Triumf va fi deschis publicului până la mijlocul lunii octombrie, mai exact până în data de 16.10.2022. Acesta este disponibil pentru vizite în zilele de sâmbătă și de duminică, între orele 12:00 – 20:00, iar accesul persoanelor interesate este gratuit.

Arcul de Triumf a fost ridicat de mai multe ori și tot de atâtea ori a ajuns o ruină. Acesta fost făcut, refăcut, schimbat, criticat și chiar vandalizat de regimul comunist. Ulterior acesta a fost restaurat și consolidat după anul 1989.

Monumentul este simbolul României Mari și rămâne un martor al istoriei bucureștene recente. Pe sub acestea au trecut trupe de ocupație și regi, atât vii, cât și morți.

Cookies