Arcul de Triumf, gazdă a cărţilor şi cititorilor, cu ocazia Nopţii Cărţilor Deschise

de:
23 apr. 2019
0 Afișari
Arcul de Triumf, gazdă a cărţilor şi cititorilor, cu ocazia Nopţii Cărţilor Deschise

„Pentru al 7-lea an consecutiv ne dăm întâlnire cu mii de cititori la cel mai mare eveniment de încurajare a lecturii, în universul minunat al cărţilor! O ediţie specială la care aşteptăm cu drag vechi şi noi entuziaşti ai cititului, prieteni ai cărţilor şi promotori ai lecturii şi educaţiei în România”, se arată într-un comunicat.

Arcul de Triumf va fi deschis de la ora 19,00 până la miezul nopţii. „Biletul de intrare este, de asemenea, unul simbolic, aşadar le propunem participanţilor la eveniment să aducă o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărţile strânse de la cititori vor fi selectate şi donate în comunităţi defavorizate”, se menţionează în comunicat.

„Este o ocazie unică de a descoperi acest monument-simbol deschis special pentru public cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii, amenajat cu spaţii inedite de lectură, biblioteci, cărţi pentru toate vârstele şi zone multimedia de informare culturală. Mai multe surprize literare îi întâmpină pe cei care aleg să celebreze cartea în comunitatea extraordinară Noaptea Cărţilor Deschise”, potrivit comunicatului citat.

De la ora 20,00, un spectacol de video mapping va transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o imensă bibliotecă virtuală. Având cartea, arta şi istoria locului drept teme centrale, această animaţie modernă cu efecte tridimensionale inedite şi dinamice va deschide iubitorilor de carte un univers fantastic de cunoaştere. Opere celebre ale omenirii, cărţi rare sau noutăţi, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi îmbinate într-o magie interactivă de culoare, lumină şi sunet, se arată în comunicat.

Pasionaţii de literatură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărţilor şi a drepturilor de autor. În România, această zi este marcată prin evenimentul Noaptea Cărţilor Deschise.

Noaptea Cărţilor Deschise, ediţia 2019, este evenimentul care deschide campania „Cartea în Triumf”, o acţiune de promovare a lecturii în Anul Cărţii, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, precizează organizatorii.

Cookies