ARCUB vrea să contracteze servicii de consultanţă pentru „Bucureşti-Capitală Culturală Europeană”

de:
23 iun. 2014
1 Afișari
ARCUB vrea să contracteze servicii de consultanţă pentru

Astfel, prin procedura de achiziție directă, ARCUB va atribui contractul având ca obiect servicii de consultanţă pentru elaborarea Strategiei culturale a Municipiului Bucureşti pentru perioada 2015 – 2025, cu scopul depunerii candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană, în anul 2021. CAIETUL DE SARCINI ESTE DISPONIBIL AICI.

Competiţia naţională pentru alegerea oraşului care va reprezenta România se deschide în 2015. În cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană, s-au mai înscris şi alte oraşe din ţară, respectiv Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Craiova şi Arad.

Evenimentul „Capitală Culturală Europeană” este considerat a fi capabil să modifice vizibil viaţa unui oraş şi să îi marcheze viitorul. Astfel, procesul de accedere la titlul de Capitală Culturală Europeană începe cu 6 ani înainte şi presupune schimbări semnificative ale oraşului la nivel de imagine şi infrastructură în sectorul cultural.

Misiunea Strategiei culturale a Municipiului Bucureşti este aceea de a promova cultura drept motor ce poate genera o dezvoltare economică durabilă şi care poate conduce la coeziune socială, desfiinţându-se în felul acesta preconcepţia că activităţile culturale sunt consumatoare de fonduri. Conform studiilor realizate cu privire la dezvoltarea oraşelor care au obţinul titlul de Capitală Culturală Europeană, acestea beneficiază de o serie de avantaje extrem de importante pentru viaţa şi prosperitatea oricărui spaţiu urban, ca de pildă:
Creşterea turismului;
Creşterea venitului regional;
Creşerea venitului oraşului;
Relansarea imaginii oraşului;
Refacerea infrastructurii culturale;
Coeziunea socială;
Cooperarea cetăţeni-autorităţi
Solidaritatea reprezentanţilor politici ai oraşului.

La data de 27.03.2014, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat Hotărârea pentru aprobarea depunerii candidaturii a Municipiului Bucureşti în vederea depunerii candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Conform acestui document, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a fost desemnat să întreprindă toate demersurile înacest sens.

Cookies