ARCUB organizează evenimente în București, la Hanul Gabroveni. Lista spectacolelor din luna aprilie

04 apr. 2022
140 Afișari
ARCUB organizează evenimente în București, la Hanul Gabroveni. Lista spectacolelor din luna aprilie
ARCUB organizează evenimente în București, la Hanul Gabroveni. Lista spectacolelor din luna aprilie | Sursă foto: ARCUB

ARCUB a anunțat că luna aceasta, în București, se vor organiza o serie de evenimente cu ocazia lansării Stagiunii Artelor Performative. Spectacole de teatru, dans și teatru pentru copii vor avea loc la Hanul Gabroveni, în Sala Mare.

ARCUB organizează evenimente în București

Spectacolele ce se pun în scenă au fost realizate de anumiți operatori culturali independenți din Capitală. Primăria Municipiului București a inițiat Stagiunea Artelor Performative, prin intermediul ARCUB, pentru a încuraja reluarea activităților de tip cultural din București.

Directorul ARCUB, Mihaela Păun, a declarat:

„Suntem încântați să inaugurăm Stagiunea Artelor Performative la ARCUB, este un proiect născut din dorința de a încuraja companiile de teatru și dans să-și reia activitatea și să reintre într-un ritm normal de lucru și, în egală măsură, publicul să vină din nou în sălile de spectacol. Până în luna decembrie 2022, mai multe teatre independente și companii de dans și teatru invitate vor prezenta la ARCUB o selecție de spectacole cât mai diverse din repertoriul propriu.

Ce spectacole vor fi puse în scenă

În cadrul Stagiunii Artelor Performative, în luna aprilie vor avea loc șase spectacole, primul dintre acestea fiind jucat în data de 10 aprilie. Cei ce doresc să cumpere bilete, o pot face online de pe arcub.ro, de pe bilete.ro sau direct de la casa de bilete ARCUB.

Iată lista spectacolelor ce vor avea loc în aprilie:

 • 10 aprilie 2022
  • Primul spectacol este „Bani, timp și alți demoni”, ce a fost produs de Teatrul Apropo. Este o comedie contemporană scrisă și regizată de Radu Popescu. Aceasta a câștigat în anul 2015 Marele Premiu de Dramaturgie Yorick.
 • 16 aprilie 2022
  • O altă producție ce se va juca pe scena de la Hanul Gabroveni va fi „Păhărelul cu nectar”. Acesta este un spectacol de dedicat copiilor, ce a fost regizat de Ruxandra Ștefan. Se va juca la ora 11:00.
  • Tot în aceeași zi, dar la ora 19:00, va avea loc spectacolul „O familie fericită-psihodramă ambulantă”. Aceasta este o producție din 2021 a Alinei Berzunțeanu și Istvan Teglas.
 • 17 aprilie 2022
  • La ora 19:00 va avea loc cea mai recentă producție a Teatrului Apropo, anume „Pandemic Solos”. Spectacolul a fost realizat în parteneriat cu AREAL-spațiu pentru dezvoltare coregrafică. În această producție 13 artiști exprimă dilemele, fricile, întrebările și speranțele trăite în pandemie.
 • 19 aprilie 2022
  • Comedia „Universitatea de Râsete” se va juca în premieră pe data de 19 aprilie, la ora 19:00. Acest spectacol a fost regizat de Teodora Petre.
 • 29 aprilie 2022
  • Ultima piesă din cursul acestei luni va fi „Nunzio”, aceasta expune povestea dintre doi anti-eroi într-un spectacol tragi-comic, ce a fost regizat de Alina Hiristea și produs de ARCUB.
Cookies