ȘTIRI

Arborii din parcurile Cişmigiu şi Carol, protejaţi cu fonduri norvegiene

Primăria Capitalei vrea să se înscrie în două proiecte pentru „conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului natural reprezentând arborii ocrotiţi” din Parcul Cişmigiu şi Parcul Carol. Programele, în valoarea de 85.000 euro fiecare, sunt finanțate 100% din fonduri nerambursabile, prin intermediul unui Granturi oferite de Guvernul norvegian.

Potrivit proiectului privind parcul Cișmigiu, se urmărește protejarea arborilor ocrotiți pentru punerea acestora în valoare, prin asigurarea lucrărilor fitosanitare și de toaletare, precum și amplasarea elementelor de informare a publicului în scopul conștientizării importanței acestor copaci.

În Parcul Cișmigiu sunt arbori ocrotiți din speciile Platanus, Torreya nucifersa, Torreya californica, respectiv Cedrus atlantica care în prezent nu sunt puși în valoare pe măsura atributului lor de vestigii naturale, se mai precizeaza in proiect.

La rândul său, proiectul referitor la Parcul Carol precizează că lucrările aferente pentru punerea în valoare a patrimoniului natural reprezentat de arborii ocrotiți presupun efectuarea de lucrări fitosanitare, de toaletare, executare și montare a elementelor de protecție/susținere și amplasarea elementelor informative și iluminat peisagistic.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 24 aprilie 2014.

Tot CGMB a aprobat în urmă cu o lună alte două proiecte privind revitalizarea şi restaurarea parcurilor Cişmigiu şi Carol, prin accesarea Granturilor Norvegiene. Valoarea proiectelor respective este de 4 milioane euro (2 milioane euro pentru fiecare parc) şi ar urma să fie finanţate integral de Guvernul norvegian.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button