Aranjarea corectă a tacâmurilor pentru evenimente (P)

28 feb. 2023
96 Afișari
Aranjarea corectă a tacâmurilor pentru evenimente (P)
Sursă foto: Aranjarea corectă a tacâmurilor pentru evenimente

Organizarea unui eveniment nu este atât de ușoară pe cât ar părea deoarece totul trebuie să fie gândit ca la carte. Locația, meniul, decorațiunile, toate trebuie să fie aranjate. Dar detaliile precum aranjarea tacâmurilor sunt foarte importante. Mai jos vei găsi toate informațiile de care ai nevoie despre alegerea și aranjarea corectă a tacâmurilor la un eveniment.

Aranjarea tacâmurilor la o masă festivă

Tacâmurile se aranjează de la stânga la dreapta, în următoarea ordine: furculiță, cuțit, lingură. Invitații trebuie să le poată utiliza din exterior spre interior. Farfuria trebuie să se afle între furculiță și cuțit. De asemenea, lama cuțitului trebuie să fie întotdeauna orientată spre farfurie. Cuțitul pentru unt se va poziționa întotdeauna pe farfuria de pâine. Furculița pentru desert se va așeza în partea stângă, lângă furculița pentru friptură sau se poate așeza deasupra farfuriei.

Aranjarea tacâmurilor la o masă formală

Regula aranjării tacâmurilor de la exterior spre interior rămâne aceeași. Se vor pune în partea stângă maxim trei furculițe(pește, friptură, salată). În partea dreaptă vor fi lingura supă, cuțit pește, cuțit friptură și opțional, furculița stridii.

Aranjarea tacâmurilor la o masă informală

Pe un șervețel vom așeza toate furculițele(în partea stângă a farfuriei). În dreapta vor fi lingura supă și cuțitul. Tacâmurile pentru desert se vor așeza în partea dreaptă sus. 

Reguli așezare corectă a tacâmurilor

Chiar dacă doar luăm o pauză sau am terminat de mâncat, modul în care aranjăm tacâmurile transmite ceva. Este important să știm acest lucru pentru a transmite mesajul corect.

  • „Am luat o pauză”- tacâmurile se așează în formă de V întors.
  • „Sunt pregătit pentru următorul fel”- tacâmurile se așează în formă de +.
  • „Mâncarea a fost excelentă”- tacâmurile se pun în linie orizontală.
  • „Am terminat de mâncat”- tacâmurile se pun în formă de linie verticală.
  • „Nu mi-a plăcut mâncarea”- cuțitul se pune între primii doi dinți ai furculiței, în formă de V întors. 

Tacâmurile potrivite pentru diferite tipuri de mâncare

Este foarte important ca pe masa unei locații HoReCa să se regăsească tacâmuri HoReCa special concepute pentru fiecare tip de preparat. 

În colecțiile de tacâmuri inox HoReCa disponibile vei găsi tacâmuri pentru fiecare tip de fel de mâncare: lingură bază, cuțit bază, furculiță bază, furculiță pește, lingură desert, cuțit unt și multe altele.

Majoritatea tacâmurilor sunt disponibile în 2 variante, tacâmuri premium sau standard, ambele fiind confecționate din inox de cea mai bună calitate, fiind foarte rezistente, un beneficiu important în zona de HoReCa.

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le dețin tacâmurile confecționate din inox de calitate superioară este faptul că se pot curăța cu ajutorul mașinii de spălat vase, fiind un beneficiu de ajutor în HoReCa datorită eficientizării timpului.

 

Cookies