ARHIVA B365

Arafat: Un autocar al MAI şi mai multe platforme vor aduce în ţară turişti de pe litoralul bulgăresc

Arafat a spus că doar pentru aceste persoane şi maşini s-a cerut acest ajutor, iar restul românilor aflaţi pe litoralul bulgăresc, la sfârşitul săptămânii, când s-au produs inundaţiile fie revin pe cont propriu în ţară, fie au decis să-şi continue sejurul, scrie realitatea.net.

În cursul nopţii au trecut frontiera din Bulgaria 73 de autocare cu 244 de persoane, a mai precizat Arafat.
La nivelul Guvernului a fost creat, sâmbătă, un grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi ai Ministerului de Externe pentru gestionarea situaţiei în care se află românii blocaţi în staţiunea bulgară albena, iar ministrul delegat pentru Turism, Florin Jianu, s-a deplasat de urgenţă în staţiune.

Raed Arafat declara sâmbătă că situaţia românilor aflaţi în vacanţă în Bulgaria va fi urmărită de autorităţile române, care cooperează foarte bine cu cele bulgare, şi că, la nevoie, vor fi trimise autocare pentru repatrierea românilor rămaşi fără maşină.

Arafat a mai precizat că România nu trimite o echipă de intervenţie în Bulgaria, întrucât aceasta nu a fost solicitată de ţara vecină, aşa cum s-a întâmplat în cazul Serbiei, afectată în mai, alături de Bosnia, de cele mai grave intemperii care au avut loc în aceste ţări în ultimul secol. Atunci, România a trimis o echipă de intervenţie care a lucrat alături de autorităţile sârbe, la solicitarea acestora.

Printre victimele inundaţiilor din Bulgaria nu au fost cetăţeni români, a precizat MAE. Oraşul bulgar Varna şi alte localităţi din Bulgaria, între care şi staţiunea Albena, au fost grav afectate de inundaţiile puternice care s-au înregistrat în zonă în urma ploilor toernţiale înregistrate în noaptea de joi spre vineri şi a scurgerilor de pe versanţi, cel puţin zece persoane pierzăndu-şi viaţa din cauza apelor revărsate. Apa şi aluviunile care s-au revărsat din pădure, dar şi dintr-un râu care s-ar afla în zonă au distrus maşinile turiştilor, restaurantele aflate la subsolurile hotelurilor, un hotel fiind rupt în două, iar turiştii fiind evacuaţi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button