Arafat, despre călătorii fără mască din mijloacele de transport: „Șoferul să refuze să plece din stație!”

23 aug. 2021
1520 Afișari
Arafat, despre călătorii fără mască din mijloacele de transport: „Șoferul să refuze să plece din stație!”
Arafat, despre călătorii fără mască din mijloacele de transport: „Șoferul să refuze să plece din stație!”. Sursă foto: iDevice

Arafat a vorbit despre călătorii fără mască din mijloacele de transport în comun din București. Nu toate persoanele o poartă, iar șefului DSU i se pare un lucru de neconceput. „Când călătorii nu poartă mască, șoferul să refuze să plece din stație!”, a declarat Arafat.

Arafat, despre călătorii indisciplinați din mijloacele de transport. „Când nu poartă mască, șoferul să refuze să plece din stație!”, a spus șeful DSU pentru digi24.ro.

Arafat, despre călătorii fără mască din mijloacele de transport

Raed Arafat a văzut cum călătorii stau fără mască de protecție în mijloacele de transport în comun, iar acest lucru nu i se pare în regulă.

Recomandăm și: Dosar penal după tragedia de pe șantier în care doi oameni au murit. Raed Arafat, primele informații: Intervenţie destul de dificilă şi periculoasă | VIDEO

O soluție pe care o propune șeful DSU este aceea ca șoferul să refuze să plece din stație dacă persoana care nu poartă mască de protecție nu coboară.

Această regulă ar putea să o impună chiar șefii șoferilor, deoarece „nu poți pune un polițist în fiecare autobuz”, a declarat Raed Arafat pentru sursa citată.

„Foarte politicos, le poate spune: ‘Vă rog, purtați masca!’, ‘Nu port mască!’, ‘Păi, atunci nu plecăm de aici, poftim!’ Care e problema dacă spui unuia care nu poartă mască că nu se mișcă autobuzul?”, a declarat șeful DSU.

Raed Arafat se afla în apropierea unei stații de autobuz din București și a văzut cum nu toți oamenii prezenți în mijlocul de transport în comun purtau mască de protecție. În autobuz se aflau 15 persoane, dar 3 dintre acestea nu purtau masca.

„Înseamnă că cei trei nu-i respectă pe ceilalți”, a subliniat secretarul de stat în MAI.

„Șoferul să refuze să plece din stație!”

Arafat spune că trebuie să existe consecințe pentru oamenii care nu poartă mască. Iar, în viziunea lui, amenzile nu sunt suficiente și este imposibil să existe un polițist la fiecare pas.

Recomandăm și: „Dați-vă jos, am anulat cursa”. Un client a fost dat jos de un șofer ride-sharing care refuza să poarte mască de protecție | VIDEO

Cel care ar trebui să le atragă atenția oamenilor, să poarte masca de protecție, ar trebui să fie șoferul autobuzului. Șoferul ar putea să refuze să plece din stație dacă oamenii nu respectă regulile.

„Lumea va purta mască, pentru că vrea să ajungă la destinație”, spune Raed Arafat.

Chiar șefii șoferului îl pot obliga pe acesta să impună regulile așa cum au fost stabilite prin lege, printr-o hotărâre a guvernului, printr-o hotărâre CNSU, a explicat șeful DSU.

Secretarul de stat în MAI a oferit și un exemplu concludent.

„Mie îmi place să conduc mașina cu 200 km/h, dar regula îmi zice că aici e cu 50 km/h, trebuie să o respect.”, spune Arafat despre condusul mașinii.

În momentul în care limita de viteză nu este respectată, vor fi suportate consecințele. Așa trebuie să fie și în autobuz; persoanele care nu poartă mască de protecție vor fi amendate, date jos sau autobuzul nu va pleca din stație, a conchis Raed Arafat.

Cookies