Arafat: 12 răniți în incidentele violente din Ucraina vor fi tratați la București

de:
27 feb. 2014
0 Afișari
Arafat: 12 răniți în incidentele violente din Ucraina vor fi tratați la București

„La solicitarea părții ucrainene, care s-a primit prin ambasada noastră la Kiev și prin MAE, prin care ni s-a solicitat a analiza posibilitatea de a prelua un număr de răniți pentru a fi tratați în România, domnul ministrul Oprea a înaintat spre Guvern solicitarea de a aproba o misiune umanitară efectuată cu sprijinul MAE și în cooperare cu MApN și cu Ministerul Sănătății, prin care să fie aduși în țară 12 răniți din Ucraina care urmează să fie identificați cu sprijinul echipelor medicale care vor fi trimise plus a autorităților ucrainene, care urmează să fie tratați în spitalele Ministerului Sănătății din România”, a precizat secretarul de stat, în cadrul briefingului de presă ce a urmat ședinței de guvern.

Potrivit lui Arafat, misiunea va fi planificată joi și executată în următoarele 24-48 de ore cu un avion militar care se va deplasa la Kiev și va aduce răniții. Avionul va avea la bord o echipă din cadrul SMURD București.

Secretarul de stat a mai anunțat că mai sunt și alte țări europene, precum Germania și Polonia, care s-au implicat într-o astfel de misiune umanitară.

Cookies