Ar fi putut polițiștii să facă uz de pistol ca să-l oprească pe șoferul teribilist? Opinia unui fost șef de la Rutieră

27 oct. 2022
511 Afișari
Ar fi putut polițiștii să facă uz de pistol ca să-l oprească pe șoferul teribilist? Opinia unui fost șef de la Rutieră
Ar fi putut polițiștii să facă uz de pistol ca să-l oprească pe șoferul teribilist? Opinia unui fost șef de la Rutieră / Sursă foto: Captură-TikTok

Un fost șef al Poliției Rutiere a declarat că șoferul teribilist care a refuzat să răspundă, miercuri seara, solicitărilor polițiștilor, aflați în zona Tineretului, ar fi trebuit împiedicat să plece cu focuri de armă.

”În America ce s-ar fi întâmplat? Ori îi spărgea geamul, ori îl împuşca.”, a afirmat Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, a spus acesta, în cazul șoferului care a fost prins după 11 ore de la incident.

Lucian Diniţă a declarat, la Antena 3 CNN, că poliţiştii care au intervenit în cazul şoferului cu Mercedes din Bucureşti ar fi trebuit să folosească armamentul din dotare.

„Aici sunt două aspecte. În primul rând, nu sunt dotaţi potrivit legii (n.r. poliţiştii). Legea circulaţiei spune că trebuie să fie dotaţi cu dispozitive cu cuie pe care le pot folosi în situaţii de acest gen.

În al doilea rând, pot să folosească armamentul din dotare în momentul în care, mai mult decât atât, a lovit nişte maşini care erau parcate sau în trafic. Şi dacă era o distanţă foarte mică, era clar că era o infracţiune.

La testul antidrog, șoferul a ieşit zero. ”L-au dus la probe biologice pentru că oricum ce înseamnă drog rămâne în organism şase luni. Este foarte clar. Dar la momentul respectiv nu era, iar pentru avocaţii este oxigen.

Nu a fost depistat cu nimic. Nici alcool, nici droguri.”, a declarat Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere.

Acțiunile șoferului fugar se încadrează la contravenții

Totodată, Lucian Diniţă a explicat că, potrivit legii, acţiunile şoferului fugar se încadrează la contravenţii.

„După părerea mea, să îl caute pentru ce? Sau să îl aresteze pentru ce? Că până la urmă, ce a făcut? A lovit nişte maşini. Nu a oprit. Astea sunt contravenţii, nu sunt infracţiuni. Veţi avea o surpriză majoră”, a mai precizat fostul şef al Poliţiei Rutiere.

Potrivit Codului Rutier, nesupunerea la cererile agentului de poliție se sancționează cu 9-20 de puncte amendă, respectiv 1300-2000 de lei și suspendarea permisului de conducere.

Îți mai recomandăm și:

Cookies