Șapte tone de ajutoare pentru câinii fără stăpân din România, venite din Germania

de:
09 oct. 2012
0 Afișari
Șapte tone de ajutoare pentru câinii fără stăpân din România, venite din Germania

Donatiile au fost colectate de la firme si ONG-uri germane de catre organizatia Europäischer Tier- und Naturschutz e. V, (ETN).

La bordul camionul se afla circa 7 tone de materiale, din care 9.000 de vase din inox pentru hrana, aproape 1000 de zgarzi, hamuri si lese, 40.000 de manusi chirurgicale, 200 cutii cu comprese sterile, precum si hrana pentru animale. Numai vasele de inox si hamurile, donate de compania Trixie, se ridica la o valoare de peste 35.000 de euro. Hrana provine dintr-o donatie a Nestle/Purina, iar transportul e asigurat cu titlu gratuit de firma germana Jas Forwarding Company.

De-a lungul traseului, tirul va avea 5 puncte de oprire pentru descarcarea donatiilor: Lugoj, Baile Herculane, Craiova , Pitesti si Bucuresti. Prima oprire va avea loc astazi, in jurul orei 11.30, la adapostul de caini al primariei din Lugoj, de unde donatiilor vor fi preluate inclusiv de organizatii din Oradea , Targu Mures, Reghin, Sighisoara, Bistrita, Miercurea-Ciuc si Deva.

De donatiile incluse in transport vor beneficia in total 110 organizatii de protectie a animalelor si adaposturi, dar si persoane fizice care au in ingrijire multe animale.

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) s-a ocupat de organizarea transportului pe teritoriul Romaniei, de inscrierea organizatiilor in vederea primirii donatiilor, distribuirea in functie de cerintele primite si de necesitati, informarea privind programul, produsele ce trebuie colectate de fiecare, punctele de colectare.

Ultima oprire si descarcare a tirului va fi la Bucuresti, maine dimineata, in jurul orei 11.00, in apropierea adapostului de caini din Fundulea(Bvd. 22 decembrie nr. 44, Soseaua nationala, vizavi de Vulcanizare). De aici, donatiile vor fi preluate de circa 60 de reprezentanti ai organizatiilor de protectie a animalelor din Bucuresti si din restul tarii.

Cookies