Aproximativ 250 de copii din familii vulnerabile din Sectorul 2 vor merge la grădiniță printr-un program special. PS2: Vor primi și câte o masă caldă

29 sept. 2023
488 Afișari
Aproximativ 250 de copii din familii vulnerabile din Sectorul 2 vor merge la grădiniță printr-un program special. PS2: Vor primi și câte o masă caldă
Aproximativ 250 de copii din familii vulnerabile din Sectorul 2 vor merge la grădiniță printr-un program special. PS2: Vor primi și câte o masă caldă. Imagine simbol: Unsplash

Primăria Sectorului 2 va ajuta aproximativ 250 de copii proveniți din familii vulnerabile să meargă la grădinițe cu program prelungit.

Copiii vor avea câte o masă caldă asigurată

Primăria Sectorului 2 a anunțat pe pagina de Facebook că oferă sprijin pentru aproximativ 250 de copii proveniți din familii vulnerabile, pentru a se asigura că vor merge la grădiniță.

Ca să poată avea parte de ajutor, familiile trebuie să aibă domiciliul în Sectorul 2.

PS2 a spus că le va asigura copiilor câte o masă caldă, în limita a 22 de lei/zi de copil.

Multe dintre familiile cu venituri mici sau fără venituri nu îşi trimit acum copiii la grădiniţă cu program prelungit din cauză că nu îşi permit, masa fiind contra cost.
Fără acces la educaţie timpurie, acești copii riscă să înceapă şcoala cu un decalaj educaţional faţă de colegii lor. Mai mult de atât, ulterior, integrarea în mediul şcolar va fi mai dificilă”, transmite PS2.
Primăria spune că un avantaj al acestui proiect îl constituie faptul că, odată ce copiii vor fi înscriși la o grădiniță cu program prelungit, ambii părinți vor putea lucra cu normă întreagă.
Scopul acestui proiect este prevenirea abandonului școlar.

Sectorul 2 a alocat 286.8 mil. lei anul acesta pentru educație

PS2 a anunțat înainte de începerea noului an școlar că va fi făcută curățenie în zonele din jurul școlilor, al grădinițelor și al liceelor.

Curățarea a fost făcută mecanizat, cu utilaje, pe trotuarele și carosabilul din perimetrul a 95 de școli, licee și grădinițe din Sectorul 2, Primăria motivând că astfel „elevii pornesc la drum într-un nou an școlar într-un mediu cât mai civilizat și mai puțin poluat”.

Primăria Sectorul 2 a alocat în acest an 286,8 milioane de lei din bugetul local pentru educație, instituția anunțând că va continua să reabiliteze și să modernizeze școli din sector.

Te-ar putea interesa și:

Cookies