Aproximativ 1000 de stații STB, dotate cu panouri digitale de informare. S-a aprobat finanțarea prin PNRR, anunță Nicușor Dan

16 feb. 2023
822 Afișari
Aproximativ 1000 de stații STB, dotate cu panouri digitale de informare. S-a aprobat finanțarea prin PNRR, anunță Nicușor Dan
Aproximativ 1000 de stații STB, dotate cu panouri digitale de informare. S-a aprobat finanțarea prin PNRR, anunță Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță că aproximativ 1000 de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale de informare. Primarul Capitalei spune că a fost aprobată finanțarea prin PNRR, iar proiectul valorează circa 5,7 milioane de euro.

Panouri digitale de informare în aproximativ 1000 de stații STB

Prin intermediul acestor panouri digitale de informare din stațiile de transport public, bucureștenii vor afla, în timp real, ce program de circulație au mijloacele de transport în comun din Capitală, vor ști cât timp mai au de așteptat în stație, dar și ce alte variante au de traseu au la dispoziție.

Călătorii vor fi informați atât vizual, cât și audio.

„Un transport public civilizat și predictibil devine mult mai atractiv pentru călători și de aceea ne propunem să identificăm cât mai multe surse de finanțare pentru modernizarea acestuia”, explică Nicușor Dan, joi, 16 februarie, într-o postare pe pagina de Facebook.

Proiectul a fost aprobat și a fost depus de Municipiul București, în parteneriat cu Sectoarul 2 și Sectorul 6. Nicușor Dan spune că sunt vizate aproximativ 1000 de stații STB (din cele 2.271 existente la nivelul Bucureștiului).

Studiul de fezabilitate ce corespunde investiției va fi pregătit în perioada următoare.

Parteneriat cu toate primăriile de sector din București

PMB va încheia un acord de parteneriat cu primăriile de sector, în vederea implementării proiectului intitulat „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea Bucureşti-Ilfov – Informarea călătorilor în staţiile de transport public”, transmiteau reprezentanții Primăriei Sectorului 2 la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Prin aprobarea acestui proiect se vor face următoarele investiții:

  • panouri digitale cu sisteme de susținere,
  • software de management al panourilor digitale,
  • componente de software pentru conectarea sistemului finanțat la bazele de date existente.

„Totodată, urmărim adaptarea sistemului de transport public la necesităţile persoanelor cu dizabilităţi, prin dotarea acestora cu dispozitive audio, şi suntem preocupaţi de reducerea poluării”, transmitea PS2 la acea dată.

Cookies