Aproape tot Bucureștiul va rămâne fără apă caldă. Încep lucrări și permutări de contracte. Dar Termoenergetica promite că merită: „La iarnă va fi cald în case”

04 iul. 2022
24602 Afișari
Aproape tot Bucureștiul va rămâne fără apă caldă. Încep lucrări și permutări de contracte. Dar Termoenergetica promite că merită: „La iarnă va fi cald în case
Aproape tot Bucureștiul va rămâne fără apă caldă. Încep lucrări și permutări de contracte. Dar Termoenergetica promite că merită: „La iarnă va fi cald în case" | Sursă foto: Unspalsh

Compania Municipală Termoenergetica a anunțat că va începe mai multe lucrări de reparații pregătitoare pentru sezonul rece 2022-2023. De asemenea, compania anunță că aproape toate sectoarele din București vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare.

Termoenergetica începe reparațiile pregătitoare pentru sezonul rece

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) SA anunța luni, 3 iulie 2022, că pe parcursul acestei săptămâni vor fi începute lucrările de reparații care sunt necesare pentru a se putea asigura alimentarea cu agent termic a Bucureștiului în iarna 2022-2023.

După cum a informat compania, circa 70% din conductele rețelei primare sunt mai vechi de 25 de ani și se află într-un stadiu avansat de degradare. Astfel că, simultan cu perioada în care CET Sud va fi oprit pentru efectuarea reviziei anuale, vor fi executate și reparațiile.

Iată unde vor fi executate aceste lucrări:

  • Zona Fundeni – pe Șoseaua Fundeni: lucrări de reparații a unor conducte cu diametrul de 600mm,
  • Șoseaua Pantelimon: lucrări de reparații a unor conducte cu diametrul de 400mm,
  • Zona intersecției Căii Călărași cu strada Labirint: lucrări de reparații conducte cu diametrul de 500mm,
  • Bulevardul Camil Ressu: lucrări de înlocuire a compensatorilor pe conducta cu diametrul de 500mm
    În vederea pregătirii funcționării noului CET Titan, după efectuarea probei de presiune, vor fi executate pe Bulevardul Basarabia lucrări de înlocuire a unor conducte cu diametrul de 600mm,
  • Bulevardul Theodor Pallady (spre Autostrada Soarelui) vor fi executate lucrări de reparații a conductelor cu diametrul de 500mm,
  • Bulevardul Iancu de Hunedoara, deasupra Pasajului Victoria, vor fi începute lucrări de înlocuire a conductelor cu diametrul de 500mm pe o lungime de aproximativ 100 de metri,
  • Zona Dimitrov – pe Șoseaua Mihai Bravu; vor continua lucrările de înlocuire a aproximativ 200 de metri de conductă cu diametrul de 700mm,
  • Lucrări pregătitoare începerii proiectului desfășurat de Primăria Municipiului București pentru executarea lucrărilor de înlocuire a conductelor cu diametrul 800mm pe tronsonul cuprins între Bulevardul Chișinău, strada Savu Marin, Șoseaua Pantelimon.

Fără apă caldă în sectoarele 1, 2, 3, 4 și 5 din București

Compania a anunțat și că vor începe manevrele de trecerea a alimentării consumatorilor arondați CET Sud, din CET Progresu.

Astfel că, în această perioadă vor exista deficiențe în furnizarea agentului termic pentru apă caldă în sectoarele 2, 3, 4 și parțial în sectorul 1 (zonele Aviației și Floreasca) și sectorul 5 (zona Giurgiului).

Compania a transmis:

Efectuarea manevrelor de reconfigurare a traseului realimentare cu agent termic este influențată de opririle din zonele unde echipele companiei efectuează în prezent lucrări de reparații sau reabilitare a conductelor de termoficare.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!

În ultimele zile, sistemul de termoficare a fost influențat de oprirea din cursul zilei de vineri a CET Grivița, ce a fost programat pentru executarea reviziei anuale.

Cookies