Aproape jumătate dintre stațiile STB din București vor avea panouri digitale. Nicușor Dan: A fost semnat contractul de finanțare

16 mart. 2023
432 Afișari
Aproape jumătate dintre stațiile STB din București vor avea panouri digitale. Nicușor Dan: A fost semnat contractul de finanțare
Aproape jumătate dintre stațiile STB din București vor avea panouri digitale. Nicușor Dan: A fost semnat contractul de finanțare \ Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea panourile digitale informative care vor fi instalate aproape jumătate dintre stațiile STB din București.

PMB a semnat contractul de finanțare pentru panourile din stațiile STB

Primarul General al Capitalei a anunțat, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că 1.000 de stații în care opresc vehiculele Societății de Transport București (STB) vor avea panouri digitale informative.

Banii pentru această investiție au fost obținuți prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Nicușor Dan a anunțat miercuri, în data de 15 martie 2023, că PMB a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Proiectul a trecut atât de etapa consultării publice, cât și de discuțiile tehnice, urmând ca în curând să fie lansat studiul de fezabilitate, a transmis edilul.

Proiectul a fost depus de către Primăria Municipiului București, în parteneriat cu Primăriile Sectoarelor 2 și 6. Finanțarea pentru acest proiect este de aproximativ 5,7 milioane euro.

Bucureștenii vor ști în cât timp vine autobuzul

Panourile digitale ce vor fi montate în cele 1.000 de stații STB (dintr-un total de 2,271), vor arăta, în timp real, programul de circulație al mijloacelor de transport în comun. De asemenea, cu ajutorul acestora bucureștenii vor ști:

  • În câte minute ajunge mijlocul de transport în comun în respectiva stație,
  • Ce rute au la dispoziție din punctul în care se afla.

Călătorii urmează să fie informați atât vizual, cât și audio. Astfel că, panourile vor veni și în ajutorul nevăzătorilor și al persoanelor cu alte dizabilități.

Pentru implementarea proiectului urmează să fie achiziționate:

  • panouri digitale cu sisteme de susținere,
  • software de management al panourilor digitale,
  • componente de software pentru conectarea sistemului finanțat la bazele de date existente.

Cererea de finanțare depusă de către municipalitate a fost aprobată în luna februarie a acestui an.

Cookies