Aproape 90 de școli și grădinițe din București funcționează în regim online săptămâna viitoare. Motivul: rata de vaccinare a personalului este de sub 60% | DOCUMENT

13 nov. 2021
170 Afișari
Aproape 90 de școli și grădinițe din București funcționează în regim online săptămâna viitoare. Motivul: rata de vaccinare a personalului este de sub 60% | DOCUMENT
Aproape 90 de școli și grădinițe din București funcționează în regim online săptămâna viitoare. Motivul: rata de vaccinare a personalului este de sub 60% | DOCUMENT. Sursa foto; Unsplash

Din totalul de 98 de școli și grădinițe din București care își vor desfășura activitatea în regim online în perioada 15-19 noiembrie, doar 9 școli au intrat în acest sistem după ce au solicitat acest lucru către ISMB din cauza numărului de cazuri. Restul de 89 de unități de învățământ nu pot să țină cursuri în format fizic deoarece rata de vaccinare împotriva COVID-19 a personalului este sub pragul de 60%.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat lista unităților de învățământ preuniversitar care își vor desfășura în format online în săptămâna 15 – 19 noiembrie. Este vorba de nu mai puțin de 98 de școli și grădinițe, atât din mediul public, cât și din cel privat, potrivit Gândul.

Școli și grădinițe în mediul online din cauza ratei de vaccinare a personalului

Prin urmare, din cele 98 de școli și grădinițe care nu vor organiza cursuri în format fizic, doar 9 au cerut acest lucru ISMB în baza articolului 3, alineat 2 din Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 5338/2015, care precizează că:

„În situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică”.

Între timp, în celelalte 89 de unități de învățământ, orele în format fizic nu pot fi organizate din cauza ratei de vaccinare a personalului, care este sub pragul-limită de 60%.

Printre școlile din București care au cerut trecerea în online în baza articolului 3, alineatul doi din ordinul comun ME/MS numărul 5338/2015 se numără Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I”, sau Colegiul Național „Emil Racoviță”.

Întreaga listă a școlilor și grădinițelor din Municipiul București care își desfășoară activitatea în mediul online în săptămâna 15 – 19 noiembrie poate fi consultată mai jos:

Lista cu rata de vaccinare a fiecărei unități de învățământ, publicată de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a publicat în cursul zilei de sâmbătă lista ratei de vaccinare în rândul personalului din fiecare unitate de învățământ din țară. Potrivit acestor date, există peste 1.100 de școli și grădinițe unde nicio persoană nu s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Există însă unități școlare unde rata de vaccinare este de 100% – în Capitală sunt 28 de astfel de instituții. Între timp, în Cluj-Napoca sunt opt, în Iași 11, iar în Timișoara 4.

Pe baza acestor statistici, Ministerul Educației a anunțat vineri seară că peste 12.800 de unități de învățământ preuniversitar, sau 71,86% din totalul acestora vor susține cursurile în format fizic în săptămâna 15 – 19 noiembrie. Între timp, în aproape 5.000 de unități școlare cursurile vor avea loc în mediul online, deoarece nu a fost atins pragul de vaccinare a cel puțin 60% din personalul instituțiilor respective.

Lista cu situația de vaccinare din toate școlile și grădinițele din România se poate verifica accesând ACEST LINK.

Cookies