Aproape 80% dintre clădirile Ministerului Culturii nu au autorizaţie de la ISU. LISTA

de:
10 dec. 2015
0 Afișari
Aproape 80% dintre clădirile Ministerului Culturii nu au autorizaţie de la ISU. LISTA

Între clădirile din Bucureşti şi din ţară care nu au primit avize şi autorizaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), potrivit unui documentul obţinut de MEDIAFAX.ro, se numără Centrul Naţional al Cinematografiei, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Institutul Naţional al Patrimoniului, Studioul de Creaţie Cinematografică din Bucureşti, Studioul Cinematografic „Sahia Film” SA, Arhiva Naţională de Filme, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Română din Iaşi, Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Centrul de Cultură „Arcuş” din Covasna şi direcţiile judeţene pentru cultură din Arad, Cluj, Dâmboviţa, Olt şi Prahova.

De cealaltă parte, opt instituţii din Bucureşti deţin avize şi autorizaţii ISU: Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” şi Artexim.

Direcţia judeţeană pentru cultură Călăraşi, Muzeul Naţional „Brukenthal”, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Complexul Muzeal Naţional „Moldova”din Iaşi, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, Opera Naţională Română din Timişoara, Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău sunt celelalte zece instituţii care au obţinut avize şi autorizaţii din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit aceluiaşi document, în ceea ce priveşte clădirile cu risc seismic de gradul I în care funcţionează instituţii subordonate MC, din total, Sala Studio din Bucureşti, care aparţine Arhivei Naţionale de Filme, este singura care se înscrie în această categorie.

Un număr de 36 de instituţii nu au oferit informaţii cu privire la această problemă, iar 55 din total nu se încadrează în clasa I de risc seismic.

Cookies