Aproape 8.000 de profesori îşi dau, joi, definitivatul

de:
18 iul. 2013
0 Afișari
Aproape 8.000 de profesori îşi dau, joi, definitivatul

Examenul prin intermediul căruia profesorii vor rămâne definitiv în învăţământ se va desfăşura, joi, începând cu ora 10.00, în 42 de centre de examen. Înainte de examenul scris de joi, profesorii au trecut de prima probă a examenului naţional de definitivat, desfăşurată în perioada ianuarie – 20 iunie, care a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă, scrie gandul.info.

Pentru definitivat, participanţii au de ales din 126 de discipline de examen. Proba scrisă conţine subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei. Durata de redactare a lucrării este de 4 ore. Nota obţinută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Pentru 2013, examenul de definitivat aduce unele noutăţi: au dreptul să participe la examen şi debutanţii cu un an vechime la catedră, iar pentru a susţine examenul profesorii trebuie să aibă minimum 8 la inspecţiile de la clasă, nu 7 – limita minimă admisă până în 2012.

Subiectele de examen, traducerea acestora şi baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplină de examen, de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei, la ora 15.00, pe site-ul www.subiecte2013.edu.ro.

Afişarea rezultatelor de la definitivat se va face pe data de 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza în intervalul 25 – 26 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să se afişeze rezultatele finale.

Cookies