ȘTIRI

Aproape 50% dintre persoanele care circulă cu mijloace RATB nu plătesc călătoria

Estimările reprezentanţilor regiei arată că din cei aproape un milion de călători RATB, 400.000 nu plătesc bilet. Nu există însă o evidență exactă a numărului de călători transportați.

„La nivelul Capitalei circulă foarte mult cu mijloacele RATB persoane care beneficiază de gratuitate, pensionari, copii, veterani, care călătoresc fără card de transport, fapt pentru care nu avem o evidență clară”, a declarat Constantin Tobescu, purtător de cuvânt RATB, pentru Digi24.ro.

Aşa că este dificil, spun oficialii RATB, să contorizeze pierderile.

„Sunt foarte mulţi călători care nu validează, nu au abonament. Eu cred că nivelul de fraudă depășește 40%”, a declarat Mihai Câmpureanu, fost director RATB.

„Câtă vreme accesul în autobuze se face pe toate ușile iar numărul controlorilor este mic vor exista fraude. În Occident, accesul se face prin dreptul șoferului, toți călătorii sunt verificați înainte de a folosi mijloacele de transport”, spune Corneliu Belciug, reprezentantul unui ONG.

„Prețul tichetului este undeva la 30% față de costul real al transportului. Diferența o suportă prin subvenție Primăria Generală”, mai spune Mihai Câmpureanu, fost director RATB.

RATB a primit, doar în 2014, subvenții de aproape 560 de milioane de lei de la Primăria Capitalei.

CITEŞTE ŞI:

Cum puteți anula o amendă la RATB

 Cele mai trăsnite minciuni spuse de bucureșteni, când îi prind controlorii RATB fără bilet 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button