Aproape 5000 de bucureșteni s-au vaccinat până acum la a doua ediție a Maratonului Vaccinării

29 mai 2021
76 Afișari
Aproape 5000 de bucureșteni s-au vaccinat până acum la a doua ediție a Maratonului Vaccinării

Aproximativ 5.000 de persoane au fost vaccinate până sâmbătă dimineaţă la a doua ediţie a Maratonului Vaccinării din Bucureşti, organizat la Sala Palatului dar și la Biblioteca Națională. Dintre acestea, peste 4.300 de persoane sunt dintre cele care au participat și la prima ediție a maratonului și acum au făcut rapelul, iar 370 s-au vaccinat cu serul produs de Johnson & Johnson.

Ediţia a doua a Maratonului Vaccinării Bucureşti se desfășoară în perioada 28 – 31 mai și este organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională. UMF „Carol Davila” a pus la dispoziția organizatorilor nu mai puțin de 1400 de voluntari care să asigure vaccinarea bucureștenilor, potrivit News.ro.

Maratonul a început promițător, sute de bucureșteni venind încă de la deschiderea centrelor, când s-au format și cozi de așteptare. Cei care nu au avut dispoziția să aștepte pe parcursul zilei au profitat de eliminarea restricțiilor de circulație și au revenit după lăsarea întunericului. Cele două centre din cadrul Maratonului Vaccinării sunt deschise non-stop până luni dimineață.

Câte persoane s-au prezentat până sâmbătă dimineață la Maratonul Vaccinării

Până sâmbătă dimneață la ora 8:00 s-au vaccinat în total în ambele centre nu mai puțin de 4.962 de persoane, din care 4.326 de persoane au venit pentru a li se administra rapelul. Alte 370 de persoane au fost vaccinate cu serul Johnson & Johnson.

La centrul de vaccinare de la Sala Palatului au fost vaccinate cu Pfizer-BioNTech 2.765 de persoane, în timp ce 248 de persoane au optat pentru serul produs de Johnson & Johnson. Între timp, la celălalt centru de vaccinare, organizat la Biblioteca Naţională, s-au vaccinat cu Pfizer-BioNTech 1.827 de persoane, iar cu Johnson & Johnson nu mai puțin de 122 de persoane.

Ce este diferit față de prima ediție a Maratonului Vaccinării

Potrivit rectorului UMF „Carol Davila”, dr. Jinga Viorel, o noutate a celei de-a doua ediţii a Maratonului este faptul că se va vaccina şi cu ser Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză.

„Avem vaccin Johnson&Johnson cu o sigură administrare. Deja am văzut vreo 30 de persoane (pentru administrarea acestui vaccin). Deci, probabil că o să avem destul de multe persoane vaccinate şi cu Johnson&Johnson. Se poate vaccina oricine şi cu prima doză atât la Sala Palatului, cât şi la Biblioteca Naţională, sau cu Johnson&Johnson la ambele locaţii. Cei care fac Pfizer pentru prima dată vor avea rapelul peste trei săptămâni în orice alt centru de vaccinare”, a declarat Jinga.

 

Cookies