Aproape 500 de ucraineni locuiesc în casele bucureștenilor din Sectorul 6 al Capitalei. Primăria anunță cu ce le poate ajuta pe gazde

04 mai 2022
9854 Afișari
Aproape 500 de ucraineni locuiesc în casele bucureștenilor din Sectorul 6 al Capitalei. Primăria anunță cu ce le poate ajuta pe gazde
FOTO: Imagine cu mama și copilul ucraineni, Facebook Uniți pentru Uccraina

Ucrainenii trăiesc deja alături de bucureșteni, iar în a treia lună de război, refugiații din țara vecină devin parte din viața cotidiană a orașului nostru.

Comunitățile locale au deja o evidență a lor, având în vedere că bucureștenii pot deconta cheltuielile de cazare și hrană, la primăriile de sector, pentru fiecare dintre cei găzduiți de ei. (Ilustrație FOTO: Mamă care și-a postat fotografia alături de copilul său pe grupul dedicat refugiaților, mesaj în care anunță că este artist, localizarea lor este în București).

Dintre primăriile de sector, cea din Sectorul 6 a anunțat că în luna aprilie, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 s-a înregistrat un număr de 449 persoane refugiate din Ucraina, care sunt găzduite de persoane fizice din comunitate.

Cetățenii sectorului 6 care găzduiesc străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, pot depune cererile pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea prevăzute la art.1 alin.(10) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 15/2022.

Totodată, primăria anunță că persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază, conform legislației în vigoare, de decontarea cheltuielilor cu hrana în valoare de 20 de lei/zi, precum și de decontarea cheltuielilor cu cazarea în valoare de 50 lei/zi, pentru fiecare persoană găzduită.

Îți recomandăm să citești și:

Detalii pentru bucureștenii care oferă casă și masă ucrainenilor

Cererile pentru decontarea cheltuielor se depun în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni, pentru luna precedentă. Cererile depuse după termenul de 3 zile lucrătoare se vor soluționa în luna următoare.

Pentru luna martie 2022, prima zi pentru care se poate solicita decontarea cheltuielilor cu hrana este 8 martie, iar prima zi pentru care se poate solicita decontarea cheltuielilor cu cazarea este 23 martie.

Formularele de cerere și declarație pe proprie răspundere se găsesc pe site-ul instituției www.asistentasociala6.ro, la pagina dedicată Serviciului Ajutor Social.

Cererea și declarația completate, alături de celelalte documente, se vor depune online, în format electronic, la adresele de email ajutorsocial@dgaspc6.com sau office@dgaspc6.com, cât și fizic la sediul din Floare Roșie nr. 7A, Serviciul Ajutor Social.

Pentru informații suplimentare, Primăria Sectorului 6 pune la dispoziție numărul 021.9970, disponibil de luni până duminică în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Cookies