ARHIVA B365

Aproape 400 de plângeri penale privind corupția, trimise de Ministere împotriva foștilor guvernanți

Astfel, în perioada 07.05 2012 – 17.09.2013, Corpul de control al primului ministru a depus la organele de cercetare penală un număr total de 30 de plângeri penale, informeaza Rtv.net.

În aceste plângeri au fost sesizate un număr total de 228 posibile fapte penale referitoare la fraudele sau neregulile constatate în ministere, autorităţi şi instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale, produse anterior datei de 07.05.2012.

Din acest număr, 26 au fost trimise către DNA, iar alte 4 au fost transmise la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La DNA au fost sesizate nereguli la Agenţia Domeniilor Statului, Poşta Română, Fabrica de Timbre a Poştei, Casa Naţională de Asigurări de Săntate, Depatamentul pentru Românii de Pretutindeni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Autoritatea pentru Achiziţiile Publice, Administraţia Fondului pentru Mediu, Ministerul Sănătăţii, Sala Palatului, Româniafilm, Conpet, Hidroelectrica, Oficiul pentru Drepturi de Autor, CE Oltenia, Administraţia Bazinală de Apă Mureş, RATB, RADET, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Educaţiei, Conversmin, Metrorex şi instituţii publice implicate în restituirea unui teren din Bucureşti, iar la Parchet au fost reclamate nereguli la Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Mediului, Primăria Piatra-Neamţ şi Administraţia Fondului pentru Mediu, Primăria Teişani (Prahova). 

De asemenea, un număr de 12 ministere şi departamente conduse de miniştri delegaţi, respectiv 10 ministere şi 2 departamente, au comunicat că, după data de 07.05.2012, au fost depuse 364 de plângeri penale/sesizări la DNA, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la alte structuri teritoriale din subordinea acestora. Aceste plângeri se referă la fraudele sau neregulile constatate în aceste instituţii, produse anterior datei de 07.05.2012.

Plângerile depuse de ministere vizează nereguli la clubul Olimpia Bucureşti, complexul sportiv Bascov, CE Oltenia, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, RAAN, ISU Constanţa, Arhivele Naţionale, Oltchim, CN Cuprului, Minvest, Iprochim, Cuprumin, ambasade şi consulate, Romsilva, Spitalul Bagdasar Arseni Bucureşti, Spitalul de Urgenţă Focşani, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, Spitalul de Urgenţă Cluj-Napoca, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, SC Mamaia, unităţi militare. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button