ȘTIRI

Aproape 2000 de ore dedicate dezvoltării comunității, în trei ani de incubator 107

De la lansare, proiectul asociației culturale Macaz a reunit în mansarda incubator107 pe parcursul celor trei ani peste 320 de meșteri – coach, traineri, antreprenori – din cele 9 categorii de bresle: Călătorilor, Copiilor, Culinarilor, Descoperitorilor, Făuritorilor, Glăsuitorilor, Hedoniștilor, Mișcătorilor și Vrăjitorilor. Proiectul de antreprenoriat social s-a extins la nivel național, astfel încât peste 100 de nocturne și 550 de atelierele tematice au fost creionate pentru a contribui la dezvoltarea personală și profesională a circa 5000 de tineri. Aceştia au fost încurajaţi constant să-și descopere pasiunea și chiar să o transforme ulterior învocaţie, prin proiecte de start-up sau de intraprenoriat.

Nocturna ISPITA marchează trei ani de existenţă a proiectului incubator107 şi va avea loc în spațiul creativ din Popa Nan 82, pe ritmuri Les Elephantes Bizzares.

„Proiectul incubator107 a pornit ca experiment în mansarda casei mele în aprilie 2011, numărul atelierelor crescând în mod organic cu aprox 300% comparativ cu anul 2012. Astfel, experimentul s-a transformat într-un model de antreprenoriat social, extinzându-se la nivel național prin oferirea de francize în șapte orașe. Conceptul de antreprenoriatul social este încă în fază incipientă la nivel național și presupune mai mult decât business și profit, ci impact pozitiv, generarea unui ecosistem social sustenabil care să răspundă nevoilor comunităților”, a declarat Ștefana Popa, fondatoarea proiectului incubator107.

Incubator107 este prezent în Timișoara, Oradea, Cluj, Craiova, Brașov, Sibiu, Iași și se adresează în special tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, dar și celor care dorescc să își dezvolte noi abilități și pasiuni, să cunoască oameni în ipostaze și contexte inedite, oameni care vor să se deconecteze de stres.

„Pe termen mediu, obiectivul nostru este de a extinde incubator107 la nivel internațional. Am început demersuri în acest sens prin proiectul EVS „Grow your own incubator107″ ,finanțat de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune. Astfel, două voluntare din Austria și Italia au călătorit timp de șapte luni în România pentru a experimenta conceptul incubator107 în orașele în care avem franciză, iar la întoarcere să implementeze primele incubatoare internaționale în Milano și Viena”, a adăugat Ștefana Popa.

Sub umbrela incubator107, au fost desfășurate o serie de activități precum trainingul internațional Sensory Labyrinth Theatre. The Mindmap of a Community sub îndrumarea lui Iwan Brioc, inițiatorul metodei teatru labirint, la care au participat 30 de tineri din 6 țări membre ale Comisiei Europene. La finalul acestuia, toţi participanţii au primit certificatele Youthpass de recunoaştere a competenţelor şi abilităţilor la nivel internaţional.

Programul anual „Dă-ți demisia” este dedicat tinerilor și studenților care doresc să demareze un start-up sau să își dezvolte un set de abilități și competențe profesionale. Traineri, psihologi, antreprenori și coach îi încurajează pe participanți timp de o lună să-și găsească vocația și să ajungă să trăiască din ea. De asemenea, asociația Macaz a lansat pentru companii programul de descoperire a pasiunilor pentru angajați cu ajutorul unor exerciții de creativitate, team-building, ateliere pentru familii, petreceri tematice, până în acest moment fiind implicați peste 750 de angajați din multinaționale de top


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button