ARHIVA B365

Aproape 200.000 de persoane fizice au datorii la stat. LISTELE DATORNICILOR, publicate luni de ANAF

ANAF anunţase că va publica listele la începutul lunii mai, dar a amânat publicarea pe motiv că în săptămâna 25 – 29 aprilie a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să îşi stingă datoriile sau să îşi clarifice situaţia fiscală.

Fiascul urmează să publice doar numele persoanelor fizice care au restanţe la buget de cel puţin 1.500 de lei.

„Listele vor fi urcate pe site luni. Nu aş spune că sunt liste ale ruşinii, oricin poate trece printr-o astfel de situaţie la un moment dat”, a spus Doroş, citat de news.ro. El nu a precizat însă valoarea totală a datoriilor persoanelor fizice.

Până acum, ANAF a publicat, în 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii lşi mari cu datorii neplătite la stat. Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei şi alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie să plătească Fiscului 3,8 miliarde lei.

În 11 mai, ANAF a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat şi la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici şi instituţii publice cu restanţe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de către Fisc.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button