Aproape 2.000 de corpuri noi de iluminat au fost montate pe mai multe străzi din București. Nicușor Dan: Vom demara procedura de achiziție pentru încă 7.800 leduri

15 iun. 2024
913 afișări
Aproape 2.000 de corpuri noi de iluminat au fost montate pe mai multe străzi din București. Nicușor Dan: Vom demara procedura de achiziție pentru încă 7.800 leduri
Aproape 2.000 de corpuri noi de iluminat au fost montate pe mai multe străzi din București. Nicușor Dan: Vom demara procedura de achiziție pentru încă 7.800 leduri | Sursa foto: Nicușor Dan - Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că procesul de modernizare a sistemului de iluminat public din Capitală a început. Până în prezent au fost montate 1.900 de corpuri din cele 4.900 leduri achiziționate de PMB.

Lucrările la iluminatul public continuă pe Strada Drumul Taberei

Cele 4.900 de leduri au o valoare de 25 de milioane de lei și au fost achiziționate prin fonduri nerambursabile obținute de la Administrația Fondului pentru Mediu. Până acum au fost montate 1.900 de corpuri de iluminat.

Nicușor Dan a transmis, pe pagina de Facebook, că lucrările de modernizare a sistemului de iluminat de pe Bulevardul Theodor Pallady și Bulevardul Camil Ressu au fost finalizate, iar acum se intervine pe Strada Drumul Taberei.

Edilul a precizat că în acest program sunt vizate și alte artere precum:

  • Calea Crângași,
  • Str. Turda,
  • Bd. Bucureștii Noi,
  • Calea Griviței,
  • Bd. Ion Mihalache,
  • Str. Brașov,
  • Șoseaua Virtuții.

Totodată, PMB va demara o nouă procedură pentru achiziția a încă 7.800 de leduri.

În total, prin acest program de finanțare, modernizăm sistemul de iluminat de pe 15 artere mari din Capitală.

În scurt timp vom demara procedura de achiziție pentru încă 7.800 leduri pentru a moderniza iluminatul public de pe alte 34 de artere intens circulate.

Pentru această achiziție, am obținut suplimentar 50 milioane lei nerambursabili de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Prin aceste investiții, Primăria Capitalei vrea să înlocuiască 10% din iluminatul public din București, ceea ce presupune și reducerea cheltuielilor cu iluminatul public cu peste 10 milioane de lei.

Dispeceratul Companiei Municipale Iluminat Public București este disponibil non-stop

Compania Municipală Iluminat Public București îi informează pe locuitorii Capitalei cu privire la faptul că, atunci când sesizează o disfuncționalitate a Sistemului de Iluminat Public al Municipiului București, au mai multe modalități de a informa compania despre problemele observate.

Indiferent de modalitatea pe care o alegeți, veți lua legătura cu colegii noștri din Serviciul de Dispecerat.

Serviciul de Dispecerat, după ce primesc informațiile furnizate de locuitorii Bucureștiului, transmit mai departe echipelor din teren locația exactă a incidentului, urmăresc stadiul lucrărilor, sintetizează și analizează datele și frecvența avariilor și comunică mai departe stadiul lucrărilor.

Acest tip de serviciu este disponibil non-stop.

Sesizările pot fi făcute:

  • pe site-ul oficial al Companiei Municipale Iluminat Public București – www.cmipb.ro, la secțiunea Contact,
  • prin e-mail: [email protected],
  • prin apelarea directă a numărului de telefon 0374 810 999.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies