Aproape 14.000 de angajați ai MAI vor fi la datorie în noaptea de Înviere

28 apr. 2021
74 Afișari
Aproape 14.000 de angajați ai MAI vor fi la datorie în noaptea de Înviere

Ministerul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că în jur de 14.000 de angajația ai MAI vor fi responsabili cu asigurarea ordinii și liniștii publice pentru cele peste 12.300 de lăcașuri de cult unde se vor organiza slujbe în noaptea de Înveiere.

Lucian Bode a anunțat la începutul videoconferinței cu prefecții faptul că, începând de pe data de 26 aprilie, au fost demarate acțiuni de instruire a reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române pentru limitarea răspândirii COVID-19.

„Vă cer mobilizare maximă”, le-a transmis Bode prefecților

„Perioada pe care o traversăm va rămâne plină de provocări, de aceea vă cer mobilizare maximă pentru a gestiona cu succes misiunile care vă sunt încredinţate. Este important să colaboraţi cu autorităţile locale, cu reprezentanţii cultelor religioase, astfel încât să existe o coordonare eficientă şi susţinută pe parcursul acestei săptămâni şi să preîntâmpinăm situaţii critice. Începând de luni, 26 aprilie, la nivelul structurilor teritoriale sunt în derulare acţiuni de instruire a reprezentanţilor Bisericii, precum şi a operatorilor economici cu privire la prevederile cadrului normativ incident în vederea prevenirii şi limitării răspândirii COVID-19”, a spus Bode.

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat și modul în care va fi asigurată buna organizare a ceremoniilor religioase din noaptea de Înviere.

„Măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi stingere a incendiilor vor fi asigurate de către 13.922 de efective ale MAI pentru 12.352 lăcaşe de cult unde sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase la care se estimează că vor participa peste 1,7 milioane de persoane. O foarte bună mobilizare este crucială pentru a depăşi cu bine această perioadă solicitantă. Aşteptările din partea cetăţenilor sunt foarte mari, presiunea căreia trebuie să îi faceţi faţă în context pandemic pe care îl traversăm este în continuare foarte mare. De aceea, vă solicit să trataţi cu profesionalism şi responsabilitate fiecare acţiune operativă. Prezenţa efectivelor MAI pe teren are în principal o componenteă preventivă, de a asigura protecţia cetăţenilor şi un climat de linişte şi ordine publică”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul le-a transmis reprezentanților MAI să acționeze „cu calm și în mod profesionist”

Acesta a subliniat în timpul videoconferinței și cât de important este modul în care sunt desfășurate operațiunile din noaptea de Înviere. „Să nu uitaţi că veţi fi repere pentru cea mai mare parte a cetăţenilor. De aceea, este important să acţionaţi proactiv, responsabil, cu calm şi în mod profesionist. În caz contrar, nu voi ezita să cer sancţionarea celor responsabili”, a spus Ministrul Afacerilor Interne.

O altă temă abordată în cadrul videoconferinței a fost cea a campaniei de vaccinare. Lucian Bode le-a cerut prefecților să îmbunătățească informarea cetățenilor cu privire la vaccinarea anti-COVID și să crească în continuare numărul de centre de vaccinare.

 

 

Cookies