Aproape o mie de oameni protestează față de proiectul Roșia Montană. Circulația, BLOCATĂ

de:
01 sept. 2013
0 Afișari
Aproape o mie de oameni protestează față de proiectul Roșia Montană. Circulația, BLOCATĂ

Demonstranţii anti-Roşia Montană au blocat circulaţia în Piaţa Universităţii, intrând pe carosabil. Trupele Jandarmeriei încearcă în aceste momente să restabilească ordinea. Protestul continuă în mod paşnic, pe benzile de circulaţie de pe bulevardul Magheru, informează gândul.info.

În urmă cu două zile premierul Victor Ponta a declarat a declarat că proiectul Roşia Montană, care va intra în dezbatere parlamentară în această toamnă, este unul extrem de controversat, de care personal nu este convins, el arătând că parlamentarii PSD nu vor da un vot politic, ci vor vota fiecare potrivit propriei conştiinţe.

„E un singur proiect în această toamnă asupra căruia realmente eu nu o să cer şi chiar o să rog liderii de grup să nu avem o decizie a grupului. Realmente fiecare va vota după propria conştiinţă, cum crede că e mai bine pentru alegătorii săi”, a spus Ponta.

Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare.

Protestul va avea loc atât în Capitală, cât și în Bârlad, Cluj, Timișoara, Brașov, Alba Iulia, Târgul Mureș, Iași, Bruxelles sau Viena.

Cookies