Aproape 100 de kilograme de carne de cal, de vânzare la Obor

de:
22 dec. 2011
98 Afișari
Aproape 100 de kilograme de carne de cal, de vânzare la Obor

Controlul a fost efectuat în cursul dimineţii de miercuri, 21 decembrie 2011, de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Capitalei, în colaborare cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Verificările s-au desfăşurat la mai multe puncte de lucru ale unor societăţi comerciale dintr-o piaţă agroalimentară din Sectorul 2, având ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul al cărnii şi al produselor din carne, în magazine specializate, informează Poliţia Capitalei.

„Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că reprezentanţii uneia dintre societăţi comercializa carne de porc şi vită, iar în depozit s-a găsit şi cantitatea de 88 kg de carne de cal care urma să fie expusă spre comercializare. S-au recoltat probe şi contraprobe din carnea găsită pentru o analiză complexă privind determinarea de specie. Cantitatea identificată a fost denaturată cu substanţe chimice şi încredinţată unei societăţii de neutralizare”, se menţionează într-un comunicat al Poliţiei remis B365.ro.

Societatea controlată a fost sancţionată de către medicii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti cu suma de 6.000 lei.

Conform poliţiştilor, reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documentele justificative de provenienţă pentru cantitatea de 150 kg de carne de porc, în valoare de aproximativ 2.250 lei, fapt pentru care marfa a fost oprită temporar de la vânzare.

De asemenea, la punctul de lucru al unei alte societăţi s-a constatat că reprezentanţii acesteia nu eliberează bonuri fiscale, fiind găsită în plus în casă suma de 157 lei, care va fi confiscată. Această firmă a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei.

Cercetările sunt continuate faţă de reprezentanţii celor două societăţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi falsificarea de alimente sau alte produse, urmând a se stabili cuantumul prejudiciului datorat bugetului de stat.

La începutul lunii septembrie, o tonă de carne care se vindea drept vită la măcelării a fost confiscată de inspectorii ANPC, deoarece provenea, de fapt, de la cal. Acţiunea s-a desfăşurat atunci în mai multe măcelării din Hala Obor.

Cookies