ESENTIAL

Aproape 1.200 de GROPI în Bucureşti, semnalate prin aplicaţia Civic Alert. TOPUL sectoarelor

Peste 42,000 de români au semnalat, în primele 5 luni, prin aplicaţia Civic Alert, lucruri care îi nemulțumesc în orașul lor: parcări abuzive, gropi, gunoaie, mașini abandonate sau blocaje rutiere.

Doar în București au fost sesizate până acum 1179 gropi, adică 1 din 7 alerte primite.

În topul sectoarelor cu cele mai multe gropi raportate, pe primul loc se află sectorul 6 cu 293 de gropi, urmat de sectorul 1 cu 282 gropi, sectorul 5 – 231 gropi, sectorul 2 – 170, sectorul 3 – 111 si sectorul 4 – 92.

„Am promis utilizatorilor noștri că vom folosi tehnologia și contribuția fiecăruia dintre ei pentru a îmbunătăți spațiul civic. Adică fiecare dintre noi, doar cu un telefon mobil și cu spirit civic, putem face gesturi simple pentru un oraș mai civilizat. Cum ar fi să punem pe hartă groapa din fața casei sau din drumul spre birou. Orice problemă, pentru a fi rezolvată,
trebuie mai întâi să fie măsurată.”, a declarat Adrian Stănescu, fondator Civic Alert.

Civic Alert este aplicația de mobil gratuită care sesizează autoritătile administrative despre problemele pe care cetătenii le
semnalează în spațiul public prin trei pași simpli: fotografiere, geolocalizare pentru a înregistra adresa și selectarea categoriei în care se incadrează problema semnalată.

43.130 de utilizatori și 15.604 de alerte au fost înregistrate în primele cinci luni. Clasamentul celor mai des raportate probleme se mentine si in a cincea luna: parcări abuzive, gropi, gunoaie și mașini abandonate, trotuar deteriorat, sau blocaj rutier. 632 dintre ele au fost rezolvate, marea lor majoritate sunt în diverse stadii de evoluție la autorități.

Majoritatea utilizatorilor Civic Alert au telefoane cu sistem de operare Android (65,7%), urmați de iOS (33,9%).

Adrian Stănescu, fondator Civic Alert: „Am pornit de la premisa că autoritățile abilitate să rezolve problemele cetățenilor nu știu întotdeauna despre existența lor. Civic Alert a apărut după ce timp de două luni mi-am promis zilnic că voi sesiza primăria despre semaforul lipsă de lângă parcul unde îmi plimb copiii. Puțini avem timp să facem cereri scrise și să le depunem personal. Dar putem face o poză cu telefonul mobil”.

Aplicația Civic Alert a fost lansată în variantă Beta pe 16 noiembrie 2015 și este în dezvoltare și optimizare.

CITEŞTE ŞI Aplicaţia care ne arată câte GROPI sunt pe străzile din Bucureşti. Decizia Primăriei Capitale

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button